Thirsty 13 vagyis Szomjas 13 névre hallgatott az a csoport, amelyik a hétvégén megdöntötte a kocsmatúra Guinness-rekordját - írja a New York Post. A csoport Manhattan kocsmáit járta végig, 10 óra alatt összesen 200 helyen jártak. A szabály az volt, hogy a csapat legalább egy tagja mindegyik helyen igyon legalább egy pohár sört, aztán mentek is tovább. Ha arányosan itták a söröket, akkor nem is volt vészes, összesen 15 pohár sört kellett fejenként lenyomni bő 9 óra alatt. Valószínűleg le sem részegedtek. Szombaton reggel kilenc előtt kezdtek egy kicsivel, és délután hatra fejezték be a túrát. A korábbi rekordot a New York Post cikke szerint egy chicagói csapat tartotta 170 kocsmával 24 óra alatt. A rekordot még nem hitelesítette a Guinness, de minden szükséges szabályt betartott a Thirsty 13, minden elfogyasztott poharat dokumentáltak, minden kocsmában aláiratták a számlát a pultossal, hogy mindennek nyoma maradjon.

A Guinness oldala szerint viszont a rekordot nem chicagóiak tartják, hanem marylandi arcok, akik kilencen voltak és tavaly nyáron 102 bárt látogattak meg 24 óra alatt.

A kocsmatúrázás népszerű hagyomány a világ angolul beszélő felében, főleg egyetemisták szokták játszani, hogy minél több helyre elmennek egy este alatt. Néhyán éve Magyarországon is rendeznek hasonló eseményeket, igaz a hangsúly inkább azon van, hogy egy-egy terület kocsmáit járják be, nagy figyelmet fordítva arra, hogy lehetőleg minél olcsóbb legyen a pia. Népszerű célpont például a XI. kerület, ahol több egyetem mellett rengeteg kiskocsma is található. De a városi legendák szerint az igazi terep a Király utca a Lövölde tértől a Deák térig. Ezt a távot állítólag lehetetlen teljesíteni úgy, hogy az ember az utca összes kocsmájában iszik mininum egy italt.