A Bonhams aukciós hát október közepi aukciójának egyik tétele Bob Law brit minimalista festő, a brit minimalista festőmozgalom atyjaként számon tartott művész egyik képe, a Nothing to be Afraid of V 22.8.69. Vagyis a Semmitől sem kell félni 22.8.69.

A middlesexi festő a képet 1969-ben készítette, közel három méter magas és több mint két méter széles. A kép szinte csak egy üres vászon, a festő a vászon szélére keretet festett szanadkézzel. Egy ideig Liverpoolban volt kiállítva, majd megvette a düsseldorfi Konrad Fischer galéria. Itt volt egészen 2000-ig, amikor megvette az a személy, aki most elárverezte a képet.

Kikiáltási árat nem írnak a tétel adatlapján, de várhatóan 40-60ezer fontért meg majd el a kép, vagyis nagyjából 13-20 millió forintért.

A 2004-ben elhunyt festő művei közül ez az első, amit elárvereznek, ezért igen nagy az érdeklődés, könnyen elképzelhető az is, hogy jóval a várt ár fölött ütik majd le a képet.

“Bob Law a leginkább alábecsült, elfeledett brit minimalista festő, és ez az első nagyobb vászna, ami bekerül egy árverésre. Azt csinálta Nagy-Britanniában, amit mások Amerikában, de nem kapta meg azt a figyelmet, amit megérdemelt volna. Ez a darab 1969-es, és a legletisztultabb művészet. Rajzolt egy keretet a kép köré, és ráírta a dátumot” - mondta Tom McNerney, a Bonham kortárs művészeti részlegének vezetője a Daily Mailnek.