Felfoghatatlanul nagy összeget, 640 millió amerikai dollárt, azaz 141 milliárd 830 millió forintot kasszírozott az a férfi vagy nő, aki elvitte az amerikai történelem legnagyobb lottó főnyereményét - írja a CNN. A nyertes Mega Millions-szelvényt Maryland állam Baltimore megyéjében adták fel, a győztes számok a következők voltak: 2, 4, 23, 38, 46, illetve egy plusz számot, a Mega Ballt is el kellett trafálni, ez a 23-as volt. Kaliforniában állítólag néhányan feszültek lehetnek, mivel az ottani lottóügyi igazgatóság szerint 29 szelvényen is sikerült a hatból öt számot eltalálni.

A sorsolást tegnap este, New York-i idő szerint 11-kor tartották. Korábban óriási lottólázban égett egész Amerika, az emberek 1,5 milliárd dollár (332,4 milliárd forint) értékben vásároltak szelvényeket. Csak a fővárosban, Washingtonban pusztán pénteken 1 millió lottófecnit adtak el. A nagyobb lottózók előtt sorok kígyóztak, volt ahol három órát kellett sorban állni. A giganyeremény egyébként január 27. óta halmozódott.

A USA Today készített egy kis összefoglalást néhány számmal, hogy érzékeltesse a brutális nyereményt. Eleve 176-szor nagyobb az esély arra, hogy villám csapjon az emberbe, minthogy megnyerje a lottó jackpotot, de még annak is kilencszer nagyobb a sansza, hogy egy lezuhanó tévé 2012-ben agyonüt minket. Egy átlagos amerikai háztartásnak 12.800 évébe kerülne, hogy megkeressen ennyi pénzt, amit viszont az Egyesült Államok kormánya átlag másfél óra alatt el is tud költeni. A nyertes szelvény elcsípésére 1 a 176 millióhoz volt az esély a lap szerint.