A 70 éves holland egypetéjű ikerpár 50 évig dolgozott prostituáltként Amsterdam piros lámpás negyedében. Louise és Martine Fokken ebben az évben forgatott le egy dokumentumfilmet 50 éves karrierjükről, és most egy könyvet is kiadnak, amiben nem csak magukról, hanem az egész iparágról is őszintén vallanak. Mint ahogy őszintén beszéltek a This Morning reggeli, beszélgetős műsorban arról is, hogy eddig 355 ezer férfit elégítettek ki – írja a Daily Mail.

Louise Fokken köszvénye miatt ment nyugdíjba 2 évvel ezelőtt, ugyanis munkája megköveteli a rugalmas csípőt, és a gyulladás okozta fájdalom miatt már nem tudott tovább dolgozni. 20 évesen lett prostituált, ugyanis férjével nem volt elég pénzük: “A férjem barátai szerint ez volt a legkönnyeb útja a pénzkeresésnek, ezért belevágtam. Eleinte nem tetszett a szüleimnek, de aztán hozzászoktak a gondolathoz.” Nővérének, a három gyerekes Martine-nak – aki még mindig a szakmában dolgozik – eleinte nem tetszett az ötlet. “A családom akkor mondta el, hogy a nővérem mit csinál, mikor épp kórházban voltam az első gyerekemmel. El sem akartam hinni, de mivel szeretem őt, megbeszéltük a dolgot, és elfogadtam” – mondta Martine Fokken. Később ő is a bordélyházban kezdett el dolgozni, de csak mint takarítónő, két évre rá azonban úgy döntött, csatlakozik nővéréhez, akivel rendszeresen összekeverték a kuncsaftok. A most 70 éves Louise – akinek négy gyereke és kilenc unokája van – tanította meg testvérének, hogy kell bánni a férfiakkal, mit kell tennie és mit nem.

Nem meglepő módon szinte mindenki ismeri őket a piros lámpás negyedben, és a szakmában töltött 50 év alatt sikerült magukat önállósítani is. Már senki nem futtatja őket, és emellett létrehozták az első szakszervezetet prostituáltak számára. Louise hozzátette még, hogy mennyire elszomorítja őket az elmúlt évtizedek alatti sok változás: “A könyvünkben elmeséljük a prostitúció elmúlt 50 évét a mi szemszögünkből. Mostmár minden más. Mi például teljesen felöltözve ültünk régen az ablakban, most pedig minden lány meztelen."