A 44 éves angol Amanda Smith hasáról rengeteg bőrt kellett eltávolítani, miután felhagyott a krémes süteményekkel és leadott 120 kilót. Az így 76 kilósra fogyott nagymama két év alatt adta le a több mint egy mázsányi felesleget, aminek egyetlen hátránya az volt, hogy négyzetméterben mérhető felesleges bőr is maradt utána.

Amanda Smith hat gyerek anyukájaként és négy unoka nagymamájaként 44 évesen döntött úgy, hogy egy műtét segítségével szabadul meg a fogyás után rajta maradt felesleges bőrtől, ami több mint 4 kilót nyomott. Mindezt azért tette, hogy életében először felvehessen egy szép ruhát a karácsonyi partira, és hogy legyen elég önbizalma levetkőzni párja előtt, aki addig soha nem látta őt meztelenül. A nőről a felesleges bőrt egy kilenc órás műtét alatt szedték le még januárban, így most már nyugodtan hordhat 40-es méretű ruhákat. Amanda Smith annyira magabiztos lett a fogyás és a műtét óta, hogy megmutatta magát a karácsonyi partiruhájában és egy bikiniben is – életében először.

“Nagyon jó érzés volt, hogy ennyit le tudtam adni, de mikor levetkőztem, mindig láttam magamon a rengeteg bőrt. Amikor belenéztem a tükörbe, undorodtam magamtól. Kövéren is szégyelltem megmutatni magam, de a fogyás után is ugyanolyan gusztustalan voltam” – magyarázta a nő a bőreltávolító műtét okát. Azt is elmondta, hogy soha életében nem volt fürdőruhája, gyerekkorában is mindig anyját kérte, hogy kérje ki őt az úszás-órákról, hogy ne kelljen levetkőznie.

“Az öltözőkben eddig mindig egy törölközővel takartam magam, de most nyáron a párommal elutaztunk Kréta szigetére, és életemben először bikini volt rajtam. Nagyon jól éreztem magam, bár még mindig kicsit zavarban voltam, mert a műtét miatt maradt pár heg a testemen."

Életében először viselt most testhezálló, szoros ruhát is, amit szerelmétől kapott ajándékba, hogy megünnepeljék a nő fogyását. “Még mindig hihetetlen számomra, hogy egy ilyen ruhát viselhetek. Emlékszem, hogy arra gondoltam, hogy rám se fog jönni, de végül jó volt. Karácsonykor is ezt veszem majd fel. A mai napig úgy megyek be boltokba, hogy egyik ruha sem lesz jó rám. Például még farmert sem hordtam soha, mert túl kövér voltam ahhoz, hogy bármelyik is rámjöjjön, de végre azt is fel tudok venni” – mondta Smith, aki már gyerekként is kövér volt, és felnőtt korára sem volt ez másként, sőt minden egyes szülés után csak egyre többet szedett fel magára.

“Egy nap úgy döntöttem, hogy le kell fogynom, mert szeretném látni, ahogy felnőnek az unokáim. Bár nem voltak egészségügyi problémáim, már attól fulladoztam, ha meg kellett másznom egy lépcsőt. A testtömegindexem 57 volt, ami a kórosan elhízott kategóriába esett.” A nő egyébként magától, segítség nélkül kezdett a fogyókúrába, és rögtön az első hónapokban 40 kilótól sikerült megszabadulnia.