585 kilónyi kristályos metamfetaminra bukkantak a rendőrök Ausztráliában, egy raktárban. A szállítmány értéke 100 milliárd 700 millió forint. A szállítmányra New South Wales rendőrsége csapott le, akik már tavaly szeptemberben felfigyeltek a furcsa szállítmányokra, és azóta figyelték a csempészeket.

Az Ausztrál vámhivatalnak ugyanis feltűnt, hogy nagyon sok gyanús konténer érkezik be Sydney kikötőjébe. Február 22-én ellenőriztek egy konténert, melyben vegyi tisztitószerek gyártásánál használt alapanyagok egy tonnás zsákjai mögé mögé rejtették a droggal teli csomagokat. A hatóságok eltávolították a gyanús csomagokat, és helyette más anyaggal teli, de ugyanolyan zsákokat tettek az áru mögé, majd követték a szállítmány útját.

A csempészekre végül szerdán csaptak le. "Nem tudtuk volna elkapni a csempészeket, ha nem kapunk egy hívást" - nyilatkozta Andrew Scipione a rendőrségtől. Végül az akció során egy 32 éves szingapúrit, egy 51 éves hongkongit és egy 21 éves ausztrált tartóztattak le.

A férfiakra életfogytig tartó szabadságvesztés és hárommilliárd forintnyi büntetés vár. Az eddigi legnagyobb metamfetamin fogás eddig 300 kiló volt, melyet tavaly júliusban foglaltak le a hatóságok.

Ha kiváncsi, milyen hatásokkal jár a metamfetamin hosszútávú fogyasztása, kattintson. Vigyázat, a fotók a nyugalom megzavarására alkalmasak!