Ellie Pearman és Francesca Robertson, két 18 éves essexi tini nagyjából egy hónapja ünnepelte a születésnapját, méghozzá a környék, de talán egész Nagy-Britannia ledrágább szülinapi bulijában. A szüleik nagyjából 87 millió forintnyi fontot költöttek el a bulira, volt ott minden a tüzijátéktól kezdve a Cirque Du Soleil-artistákig. Minden gyerek meghívót szeretett volna kapni a környéken. De ne szaladjunk ennyire előre!

Steven Duggan egy viszonylag híres brit partyszervező. Olyan sztároknak szokott bulikat szervezni, mint Simon Cowell, vagy Elton John. Na, ő és a csapata egy hónapig dolgozott azon, hogy a két 18 éves essexi lány, Ellie Pearman és Francesca Robertson születésnapi bulija elég jól sikerüljön – írja a Daily Mail.

Azt nem tudni, hogy a bulin a vendégek hogyan érezték magukat, de az biztos, hogy a partyszervezők mindent megtettek, hogy a rendelkezésükre álló 250 000 fontból (kb. 87 millió forint) olyan bulit hozzanak össze, amire mindenki emlékszik majd. Duggan szerint nem volt még ilyen drága születésnapi buli Nagy-Britanniában. A bulit egyébként még szeptember 14-én tartották, de csak most hozták nyilvánosságra a részleteit.

A büdzsé egy elég nagy részét a hatalmas partysátor tette ki, összesen 60 000 fontba (kb. 20 millió forint) került, négy részre volt osztva, minden részt más stílusban rendeztek be. Volt ibizai diszkókat idéző tánctér, az Alíz Csodaországban jeleneteire emlékeztető szoba a tortának (konyhának azért túlzás lenne nevezni). Az ibizai díszletben egyébként négy tánctér, és négy külön bárpult volt. Az ünnepeltek szűk családi körben pedig a tánctér közepén ültek a szuper VIP részükön, ahonnan mindent beláthattak. A felhajtásról erre talál még egy pár képet.

“Több mint 90 különböző méretű és színű díszt raktunk a helyszínekre, kezdve a körhintától a nyalókákig, voltak karneváli maszkok, csokiszökőkutas asztalok 40 féle édességgel” – mondta Duggan a buliról.

A buliban a zenét DJ Ironik Doctor Scorcher páros biztosította, akiket két rapper, Professor Green és Chipmunk egészített ki. A buliban ingyen volt a pia és a kaja természetesen, és nem garasoskodtak az ünnepeltek, különféle koktélokat lehetett kapni, meg Krug pezsgőt, amiből kiskereskedelmi forgalomban nagyjából 50 ezer forint Magyarországon egy üveg.

Összesen 400 vendéget hívtak meg, a vendégek karszalagokat kaptak, mint egy fesztiválon. Természetesen a profi szervezésnek a biztonsági őrök is a részét képezték, ahogy az is, hogy megnézték, minden résztvevő elmúlt már 18 éves, mielőtt elkezdett patakokban folyni az ingyenpia.

A környékbeliek arról számoltak be, hogy ahhoz képest, hogy kb. 400 fiatal szórakozott a birtokon, nem is volt vészes a zaj, nem történt semmi botrányos, a buli nyolckor kezdődött, és már reggel háromkor taxik szállították haza a buliban megfáradt fiatalokat.

Aztán másnap boldogan árasztották el a Twittert az üzeneteikkel, hogy milyen istentelenül sikerült berúgniuk, és hogy most mennyire másnaposak.

Hogy honnan volt pénz a bulira? És miért pont ibizai diszkókat idézett a tánctér? Ellie Pearman és Francesca Robertson szülei iszonyatosan gazdagok, néhány éve 4 millió fontért (kb. 1,4 milliárd forint) vettek házat Essexben. Ja, merthogy Ellie és Francesca féltestvérek, szüleik egy-egy korábbi kapcsolatából születtek.

A lányok apja, Bryn Robertson abból gazdagodott meg, hogy brit élelmiszereket árult a népszerű brit üdülőhelyeken. Egészen pontosan Tenerifén kezdte a bizniszét egy kis raktárépületben, ahonnan a környékbeli kocsmáknak, éttermeknek szállított tipikus brit élelmiszereket. Merthogy a britek úgy nyaralnak, hogy elmennek valahova jó messzire, aztán ott követelik az otthon megszokott dolgokat, ezért ahol brit turisták vannak, ott tuti van tipikus brit kocsma, falatozó, meg hasonlók.

Természetesen Robertsonnak eléggé bejött a biznisz, egyre több raktárt nyitott egyre több üdülőhelyen, most pedig ott tart, hogy egy 9 tagú szupermarket-lánca van Spanyolországban, amiből igen jól megél.