A Buzzfeed összegyűjtötte a tíz legdrágább eljegyzési gyűrűt, amit celebek ujjára húztak, és meg fog döbbenni, mert az első helyen nem Beyoncé, vagy Katalin hercegné gyűrűje áll. De akkor kié? Olvassa szépen végig, és megtudja!

10. Katalin hercegné gyűrűje

Kate Middleton a 85 ezer font (30 millió Ft) eszmei értékű gyűrűt Vilmos hercegtől kapta még 2011-ben, és nem ő hordta először, eredetileg ugyanis Diana hercegnéé volt. Amikor Diana kapta, 45 ezer fontba került a gyűrű, amit egy 18 karátos, ovális zafír és 14 darab gyémánt díszít.

9. Anna Kournikova gyűrűje

A teniszezőnő Enrique Iglesiastól kapott egy 11 karátos, rózsaszín gyémántgyűrűt, ami 2,5 millió dollárba, vagyis potom 550 millió forintba került. De ez nem volt elég ahhoz, hogy szép házasság legyen a lánykérés vége, mivel a pár össze sem házasodott, sőt, 12 év után állítólag szakítottak is.

8. Catherine Zeta Jones gyűrűje

A színésznő Michael Douglastől kapta az eljegyzési gyűrűt, ami gyakorlatilag ugyanannyiba került, mint Kournikova gyűrűje, csak ez nem volt rózsaszín, és csak 10 karátos gyémánt volt benne. A pár egyébként nemrég szakított, de a legutolsó információk szerint állítólag már megint együtt vannak.

7. Jacqueline Kennedy Onassis

Az egykori first lady nem John F. Kennedytől kapta a hetedik legdrágább, 2.6 millió dollár (570 millió Ft)  értékű eljegyzési gyűrűt, hanem második férjétől, a görög hajómágnás Aristotle Onassistól. A gyűrűt egy 40.42 karátos gyémánt díszítette, ami egy volt abból a 16-ból, amit egy Dél-Afrikában talált 601 karátos gyémántból készítettek.

6. Melania Knauss gyűrűje

Nem ismerős a neve? A férj neve már ismerősebb lesz, mivel a hatodik legdrágább eljegyzési gyűrűt Donald Trump adta nőjének, Melania Knaussnak. A 15 karátos, 3 millió dollár (660 millió Ft) értékű gyémántgyűrűt egyébként a londoni House of Graffban vásárolta az ingatlanmogul, akit pár éve nem lehetett milliárdosnak nevezni.

5. Jennifer Lopez gyűrűje

Az énekesnő Marc Anthonytól kapott egy 4 millió dollár (880 millió Ft) értékű, 8.5 karátos, világoskék gyémántgyűrűt, de ez sem volt elég ahhoz, hogy a két latin popénekes együtt maradjon, mivel már rég elváltak.

4. Grace Kelly gyűrűje

Az Oscar-díjas színésznő 1955 decemberében kapott egy 12 karátos, 4,06 millió dollár (894 milló Ft) értékű Cartier gyémántgyűrűt III. Rainer monacói hercegtől, aki először amúgy egy rubintokkal és gyémántokkal díszített gyűrűvel kérte meg a kezét, de az biztos túl snassz volt.

3. Paris Hilton gyűrűje

Igen, Paris Hiltonnak sikerült megszereznie egy ilyen listán a harmadik helyet, pedig még csak hozzá sem ment akkori vőlegényéhez, akit amúgy szintén Parisnak hívtak. Hilton kisasszony egyébként a görög milliomos Paris Latsistól egy 4,7 millió dolláros (több mint egymilliárd Ft) 24 karátos gyémántgyűrűt kapott, amit később elárverezett a Katrina hurrikán áldozatainak javára.

2. Beyoncé Knowles gyűrűje

Ha az univerzum királynője tudta volna, hogy Jay-Z csak egy szaros, 5 millió dolláros (1,1 milliárd Ft) gyémántgyűrűvel szúrja ki a szemét, ami sokkal kevesebbe került, mint az első helyezett, biztos, hogy nem megy feleségül a rapperhez.

1. Elizabeth Taylor gyűrűje

Igen, az első helyezett Elizabeth Taylor lett, aki Richard Burtontől kapta a legdrágább eljegyzési gyűrűt, ami egy 8,8 millió dolláros, vagyis majdnem 2 milliárd forint értékű, 33.19 karátos gyémántgyűrű. A gyűrűt egyébként 2011-ben elárverezték a Christie's-ben, és egy ázsiai gyűjtőhöz került.