A Poronty tanácsadó rovata, amelyben fejlesztő pedagógiai kérdéseikre kaphatnak választ az olvasók, bemutatja a szolgáltatás vezetőjét, aki a beérkezett kérdésekre válaszol. Forduljatok bátran Bordás Gergő gyógypedagógushoz, a GEKKO Képességfejlesztő Játszóházak Országos Hálózata alapító tagjához. Kérdéseket ezen a porontytanacsado@mail.velvet.hu címen tehettek fel, előtte ajánljuk elolvasásra ezt a posztot, amelyben arról írunk, hogyan érdemes feltenni úgy a kérdést, hogy a szakértő a legpontosabban tudjon válaszolni.



Bordás Gergő 1998-ban diplomázott a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán, és lett értelmileg akadályozottak pedagógiája szakos gyógypedagógiai tanár és szomatopedagógia szakos gyógypedagógiai terapeuta. Évekkel ezelőtt a Mozgásvizsgáló Országos Szakértői és Rehabilitációs Bizottság megbízásából dolgozott, majd sajátos nevelési igényű, elsősorban halmozottan sérült gyermekek fejlesztésével foglalkozott, mint utazótanár. Munkája során hallássérült, látássérült, értelmileg akadályozott, megkésett és akadályozott beszédfejlődésű, hiperaktív, mozgáskorlátozott, és tanulási zavarral küzdő gyermekekkel találkozott és számos szakintézményt látogatott.



Hosszú évek szorgalmas munkájának, több ezer gyermek eredményes fejlesztésének, és a szakmai kapcsolatok sok évig tartó ápolásának köszönhetően játszóházaik az Eötvös Loránd Tudományegyetem, Nyugat-Magyarországi Egyetem, Pécsi Tudományegyetem gyakorlóhelyévé váltak, időnként pedig külföldi diákok meríthetnek a képességfejlesztés gyakorlati tapasztalataiból.

A Hálózat vezetése rengeteg kihívást jelent számára, ugyanakkor nem szakadt el a pedagógia gyakorlatától, a mai napig is végez állapotfelméréseket csecsemők és kisgyermekek körében, a központi oktató játszóházukban. Hiszen az elméleti ismeretek semmit sem érnek gyakorlati tapasztalatok nélkül.

Bordás Gergő így fogalmaz: "2006. február 2 újabb mérföldkő az életemben, apa lettem. Tárgyi tudásom a szülői szerepek által nem nőtt jelentős mértékben, de talán még sokkal empatikusabban tekintek azokra a problémákra, amelyekkel nap mint nap meg kell küzdenie az édesanyáknak és az apáknak."