Amint azt a Gumicukor is hírül adta, elkészítette a Forbes magazin az elmúlt egy évben legjobban kereső hollywoodi párok listáját. Ebből tudtuk meg, hogy összességében Beyoncé és Jay-Z a legjobban kereső páros, de az adatokat böngészve ennél több érdekes is kiderül.

Érdemes egy pillantást vetni ugyanis arra, hogy ki mennyivel járult hozzá a családi kasszához. Beyoncé és Jay-Z esetében gyakorlatilag egyenlő összeget keresett a két fél, egyikük 80, másikuk 82 millió dollárt. Nem minden háztartásban ilyen kiegyensúlyozott azonban a helyzet.

Nyilván nekik is van házassági szerződésük, de ha nincs, Tom Cruise lehet, hogy most bánja. Ő ugyanis 13 millió dollárt keresett a vizsgált időszakban, amihez a nemrég még Batman-főszerepet játszó felesége most mindössze negyedmilliót tett hozzá. Ez azt jelenti, hogy az éves jövedelemnek náluk mindösssze 2%-át kereste meg a feleség.

Persze nincs abban semmi különleges, ha egy családban csak a férj dolgozik, legalábbis akkor nem, ha ezzel rendesen megkeresi a mindennapi betevőt vagy ha a feleség éppen főállásban gyereket nevel. A Cruise párra jelenleg mind a két pont érvényes, tehát náluk nem érheti szó a ház elejét...

A két mentségből Jada Pinkett Smith viszont csak az elsőre hivatkozhat, hiszen Will Smith-szel közös gyermekeik közül a fiatalabbik is már 8 éves. Mindemellett a színésznő becsületére legyen mondva, hogy azért rongyos 5 millió dollárt ő is megkeresett egy röpke esztendő alatt, csakhát férjének olyan sebességgel zuhognak be a csekkek, hogy 80 millió dollárt tett zsebre a vizsgált időszakban. Ez azt jelenti, hogy a család bevételének 94%-át szerezte ő. Ilyen felállásban szinte már az a tiszteletre méltó, hogy bár anyagi hasznuk érdemben nincs belőle, a feleség azért mégis próbára teszi magát az üzleti életben.

Hasonlóan jól ment férjhez a 20 legjobban kereső pár közül bizonyos Leslie Mann, aki színésznőként a családi 30 milliós bevételnek csak a 10%-át tudta előteremteni forgatókönyvíró férje, Judd Apatow oldalán. Ugyanilyen arányban járt jól a férjhezmenetellel Isla Fisher, aki szintén színésznő, és akinek férje a Boratot alakító Sasha Baron Cohen. Igaz, nekik mindössze 20 millió dollárból kellett valahogy kigazdálkodniuk az elmúlt egy évet.

Victoria Beckham a család 58 milliós jövedelmének szintén csak a 14%-ára lehet büszke, ugyanígy Ashlee Simpson is remek férjet fogott ki (anyagiak szempontjából legalábbis), hiszen a Fall Out Boy együttessel világhírnévre szert tett férje, Pete Wentz ötször annyit keresett, mint ő. És végül emlékezzünk meg Harrison Fordról is, aki az új Indiana Jones filmmel együtt 18 millió dollárt kasszírozott egy év alatt, miközben feleségének, Calista Flockhartnak csak 4 millió csurrant-cseppent a sorozatszínészkedésből, azaz ha jól számolok, ő a család bevételének 18%-át kereste meg.