Mit ér a kamaszkor néhány pajkos-pajzán játék nélkül? A legjobb ezekben, hogy egyrészt viccesek, másrészt a játékra hivatkozva lehet csókolózni (stb.) anélkül, hogy bárki bármi továbbit feltételezne. Néhány ismertebb és kevésbé ismert időtöltéshez biztosítunk szabályösszefoglalót alább. Minden bizonnyal társaságonként eltérőek a játékok, ezért minden kiegészítést, változatot szívesen fogadunk. A megfelelő társasággal szilveszteri bulikba kifejezetten alkalmas az alábbi öt példa.

1. Szívod vagy fújod?

A játékban soron következő személynek felteszik a kérdést: "szívod vagy fújod?" Ha a szívást választja, a kérdés feltevője meghatároz valamilyen szivatást (ez lehet pl. egy csók de bármi egyéb zavarbaejtő dolog), amit az illetőnek végre kell hajtania. A fújás ezzel szemben azt jelenti, hogy a kérdező által feltett kérdésre kötelező az igazat válaszolni. Néhol azzal a könnyítéssel játsszák, hogy amikor választottunk a szívás vagy fújás közül, akkor a kapott feladatot el lehet passzolni. Ilyenkor azonban a szívás helyett egy fújást kap az illető (vagy fordítva), ami azonban már kötelező.

2. Amikor eláll a zene...

A jól ismert székfoglalós játék csókolózós verziója. Legalább nagyjából azonos számú fiú és lány kell hozzá. A fiúk a körbe rakott székeken ülnek, a lányok körülöttük járnak körbe, amíg szól a zene. Amikor hirtelen elhallgat, a lányoknak azt kell megcsókolniuk, aki éppen eléjük ért.

3. Üvegezés

Talán a legismertebb csókolózós játék. A résztvevők körben ülnek a földön, a kör közepén egy üveggel. A soron következő játékos megpörgeti az üveget, és akire mutat, azzal csókolóznia kell.

4. Vetkőzős póker

Ennek a szabályait aligha kell ismertetni - a lényeg úgyis a vetkőzés. Természetesen nem kell feltétlenül pókerrel vetkőztetni egymást, jó erre többek között a "bas" néven is ismert, két kockával és egy takarópohárral játszott hazárdjáték. A vetkőzést ivással is ki lehet váltani - a dolog vége így is, úgy is ugyanaz lesz...

5. Züllöttségi teszt

Ki a legzüllöttebb és ki a legártatlanabb a társaságban? Kiderül a züllöttségi tesztből. Mindenki leteszi a tenyerét az asztalra, öt ujját kinyújtva. Minden játékos sorban kell, hogy nyilatkozzon valamiről, amit ő ugyan még sosem tett, de sejti, hogy a többiek igen. Például: "még soha nem szeretkeztem nyilvános helyen", stb. Az állításnak igaznak kell lennie, de vonatkozhat bármire, szexre, káros vagy nem káros szenvedélyre, stb. A többiek közül aki már átesett legalább egyszer az említett aktuson, be kell, hogy hajtsa az egyik ujját. Akinek először kell behajtania mind az öt ujját, az nyert (vagy veszített) - ő a legzüllöttebb! Könnyítésképpen a tenyereket lehet az asztal alatt is tartani, ilyenkor nem látszik minden egyes mondatnál, hogy ki mit csinált, csak a végén lehet visszakövetkeztetni abból, hogy ki és mikor lett a legzüllöttebb.