A fenti fotókon látható 23 éves nőt Vikki Hensleynek hívják. A hölgy kitűnő tanuló, éppen PhD-jére készül. Vikki Hensley kamaszkora óta anorexiás, és a többéves koplalás az angol hölgy esetében azt eredményezte, hogy a teste nem volt képes a 12 évesnek megfelelő szintnél tovább fejlődni. Ez azt jelenti, hogy soha sem volt menstruációja és melltartót sem vett még fel életében. Ha a döbbenetesen karcsú kis hölgy máris megtetszett volna valamelyik férfiolvasónknak, rossz hírt kell közölnünk: a hölgy állítólag pontosan azért csinálja mindezt, nehogy randiznia kelljen.

160 centis magasságához testtömege 35 kg körül stagnál, de súlya betegsége következtében ennél kevesebb is volt már. Ekkor kórházba került, és egy csövön keresztül táplálták - ennek köszönheti életét. Az utóbbi időben úgy menekül az éhhalál elől, hogy megpróbál ezer kalória körüli mennyiséget megenni minden nap.

Az anorexiáért a sovány modelleket és a divatipart szokás felelőssé tenni, de Vikki Hensley a Daily Mailnek azt nyilatkozta, hogy őbenne ehelyett azért alakult ki a soványság utáni vágy, mert úgy találta, hogy minél kisebbnek és törékenyebbnek néz ki, annál kedvesebbek vele az emberek, és nem bántják azok sem, akik az iskolában piszkálni szokták.

A huszonéves kislány azt is bevallja, hogy nem is akarja nőies testtel felhívni magára a férfiak figyelmét, és nem bánja, hogy soha nem volt még barátja. Nyilatkozata szerint retteg attól, hogy egyszer nővé kell válnia, így inkább gyerektestben tartja magát.

Persze a természetet nem lehet csak úgy becsapni egy ilyen durva trükkel. Az extrém diétáért komoly árat fizet Vikki Hensley (természetesen a nemevésen felül, ami a normális ember számára önmagában is elviselhetetlen lenne): pár éven belül máj- és veseelégtelenségre számíthat, csontritkulása lesz, és a fogait is feltehetőleg idejekorán elveszti majd.