"Óvatos a kapcsolataiban, csak lassan lehet meghódítani a szívét, és az elején többnyire nagyon bizalmatlan. Nem nevezhető a legromantikusabb jegynek." - mondja rólam a horoszkópom. Párkapcsolatomra azt mondja, "neutrális jellegű viszony", ami azért egy kicsit kiábrándító. Nem tartozom azok közé, akik képesek jelentőséget tulajdonítani a csillagjósok számításainak, ami talán azért van, mert tényleg nem vagyok romantikus alkat, és ezzel máris bizonyította önmagát az előrejelzés.

Persze nem mindenki ilyen bigott kétkedő, mint én. Néhány hónappal ezelőtt például egy roppant bájos email érkezett a Velvet szerkesztőségébe, amiben egy olvasónk szemünkre hányta, hogy bár mindig be szokott jönni, amit a horoszkópok írnak, a miénk már egy jó ideje nem működik neki. Úgy veszem észre, hogy a napi szintű előrejelzéseket azért viszonylag kevesen követik figyelemmel, de annál több tudora van az egyes jegyek jellemzőinek, és ami még fontosabb, a jegyek közötti összepárosítási kombinációknak.

Madonna és Guy Ritchie (oroszlán nő és szűz férfi - vizuális típusok előnyben) kapcsolatáról például ezt mondja a párhoroszkóp: "fegyelmezett együttműködésre van szükség a sikerhez", ami így visszatekintve igencsak passzol a sztárpárra, illetve arra, hogy miért mentek szét végül hét év után. Mégiscsak lenne ebben valami? Tegyünk egy próbát: olvassák el, mit ír önökről és kapcsolatukról a horoszkóp, és egy kommentben írják meg, jellemzőnek találják-e! De szavazógépeket is bekészítettünk a poszt aljára.