"A mai napig nem értem, hogy ez a Victoria Beckham hogy bírt egy ennyire jó pasit lenyúlni magának..." - mélázott el mellettem valaki a minap. Erről jutott eszembe: volt már itt a randiblogban poszt a jó nőből és ronda pasiból álló celebpárokról, tehát fogalkozhatnánk egyszer végre a fordított felállással is. Persze szerintem Victoria Beckham, attól még, hogy sokak számára érthető okokból roppant antipatikus, azért még messze van attól, ahogy egy tipikus ronda nő kinéz. Sebaj, gondoltam, fejből rá fogok tudni vágni húsz sokkal jobb példát. De csak olyanok jutottak eszembe, mint mondjuk Gina Lollobrigida és 34 évvel fiatalabb lovagja, vagy a kínosan bizarr Madonna-Jézus kombináció.

Hosszas guglizás és kérdezgetés után valaki Melanie Griffith-t és Antonio Banderast ajánlotta figyelmembe a témában, felhívva a figyelmet arra, hogy az egykori szőke szépség mára drasztikusan megcsúnyult. Talán van benne valami (olvasóink a fenti kép alapján maguk is eldönthetik), de azért a spanyol ex-bika is öregszik mellette csaknem hasonló tempóban, legfeljebb nem műtteti magát. És végülis olyan nyilvánvaló jelöltet a ronda nő-jó pasi kombinációra egyszerűen nem találtam.

Számomra a végkövetkeztetés ez lett: ronda nőnek sosem lehet jóképű pasija, a celebvilágban legalábbis. Az életben viszont ismerek olyan párt, ahol a most már feleség több, mint hat évig hagyta magát kéretni a haveri kör által kategórikusan "álompasinak" titulált barátja által, mire végre igent mondott és tavaly Mikuláskor egybekeltek. De a sokáig összeköltözésfóbiában szenvedő hölgy sem "ronda", a legkritikusabbak is legfeljebb annyit mondhatnának róla, hogy nem olyan jó nőben, amilyen jó a férje pasiban. De például egyik randirémálmunk beküldője is nyomban megfutamodott az esztétikailag kihívásokkal küszködő partner elől.

Kedves olvasók, valóban léteznek ezek a legendás, szörnyű hárpiák, akik (nyilván a feketemágiával rokon módszerekkel) jóvágású pasikat vadásznak le és kényszerítenek magukkal házasságba? Ha ön hallott már ilyenről, mindenképpen mesélje el egy kommentben!

UPDATE! Felhívták a figyelmemet Sean Conneryre, és kedves nejére, a francia képzőművész Micheline Roquebrune-re. Nézzünk csak egy fotót...