Nemrég indult be a Született feleségek ötödik évadja a magyar tévében, és ez megint eszembe juttatta, hogy nekem mi volt a legnagyobb bajom a sorozattal már a kezdetektől fogva. Vegyünk egy példát a jövőből (ezt az epizódot itthon a tévében még nem láthattuk, de garantáltan spoiler-mentesen írom le a lényeget). Orson valamiért meg szeretné tudni, mennyit keres nevelt fia, akinek a feleség, Bree egyben munkaadója is. Neki is szegezi Orson a kérdést a szigorú anyukának, aki persze nem hajlandó megmondani a választ. Ebbe Orson nem nyugszik bele, hanem azt a tervet eszeli ki, hogy belepillant Bree bankszámlájába. Ehhez azonban szükség van a biztonsági kérdéshez tartozó válaszra, amit Orson egy vicces internetes játékra hivatkozva csal ki a feleségétől, és így végülis titokban megtudja, amire olyan kíváncsi volt.

A Született feleségek minden részében jópár ilyen kis részlet van, amiben a házastársak így vagy úgy ármánykodnak egymás ellen a női praktikák elképesztően széles tárházát latba vetve. Sőt, amint az a fenti példából is látszik, a trükközés a sorozat szerint a férfiak számára is ugyanolyan természetes, mint a nőknek. És erre mondtam én, hogy szerintem meg az a természetes, ha a párommal őszinte vagyok, és ha nem hajlandó arra, amit szeretnék tőle, akkor belenyugszom, és nem fogok titkos cselekhez folyamodni, hogy mindenáron elérjem a célomat. A Született feleségekben bemutatott valamennyi kapcsolatból hiányzik az őszinteségnek ez a minimuma, és ez az általános szeretetlenség olyan fojtogató légkört áraszt, ami számomra inkább nyomasztó volt, mint szórakoztató.

Aztán egyszer csak feltűnt, hogy éppen most megy a párom kedvenc tévéműsora, de ő elfelejtette, én meg nem szólok neki, mert halálra idegesít az a műsor. Vagy hogy eltörtem egy drága tányért azok közül, amiket az ő szüleitől kaptunk, és inkább gyorsan leviszem a szemetet, hogy ne vegye észre a cserepeket és jó eséllyel ne kelljen elmondani. Vajon azért kezdtem el ilyeneket csinálni, mert az utóbbi időben kezdeti averzióim ellenére mégiscsak Született feleségek-rajongóvá váltam? Vagy mindig is csináltam ilyeneket, de csak most kezd el feltűnni, mert külön tévésorozatot nézek a témában? Már nem tudnám megmondani, de hátha a kommentelőknek is van tapasztalata a témában. Kedves olvasó, önnek vannak ilyen apró titkai a párja elől? Szokott ilyen pitiáner cselekhez folyamodni, ha kapcsolatban van, vagy mindig mindenben korrektül jár el a párjával szemben?