Amikor az ember szerelmes valakibe, úgy érzi, hogy az örömét legszívesebben szétkürtölné az egész világban. Így aztán elég bosszantó, ha a kapcsolatot titokban kell tartani. Na de miért is kéne? A Heath Ledgerrel kapcsolatban a héten felröppent hírek kapcsán nézzünk öt példát arra, hogy híres emberek miért nem tárták a nyilvánosság elé, hogy viszonyuk volt valakivel.

1. Heath Ledger - Tavaly terjedt el az Australia's News Ltd. tudósítása kapcsán az hír, hogy a tavaly elhunyt színésznek esetleg van még egy gyermeke a 2005-ben született Matilda Rose-on kívül. Heath Ledger ugyanis a hírek szerint 17 éves korában, azaz még 1996-ban viszonyt folytatott egy nála idősebb nővel. A kapcsolatot egy igen banális oknál fogva tartották titokban: a hölgy már férjnél volt. A nő azután tudta csak meg, hogy terhes, hogy szakított a leendő színésszel, de a gyereket megszülte. Ledger hozzátartozói azt nyilatkozták, "valóban előfordulhat", hogy a gyermek apja a sokmilliárdos örökséget maga után hagyó hollywoodi legenda.

2. Bill Clinton - Monica Lewinsky - Ugyanabban az évben, amikor Heath Ledgerrel csalta a férjét egy ausztrál nő, az évszázad legnagyobb vihart kavart kapcsolatát a Fehér Házban rejtegették. A részleteket végül a legalsótól a legfelsőbb fórumokig mindenhol kitárgyalták a boldog '90-es években, amikor még nem volt háború vagy gazdasági válság, ami az elnök szexuális életéről a politikára terelhette volna a figyelmet. Bill Clintonnak nemcsak azért lett volna jobb, ha titokban marad Monica Lewinskyvel folytatott viszonya, mert így nem alázza meg feleségét, Hillaryt, hanem azért is, mert egy ilyen rangú személyhez kétségkívül nem méltó, hogy fruskákat dugdosson az irodájában.

3. Ted Haggard - Ted Haggard protestáns lelkészként lett szép lassan médiasztár az elmúlt évtizedben az USÁ-ban. George Bush tanácsadójaként is működött, emellett a Time magazintól kezdve, hírműsorokon keresztül egy Oscar-jelölt dokumentumfilmig ("Jesus Camp") megannyi helyen feltűnt, és nagy hévvel kampányolt a homoszexualitás vagy pl. a drogok ellen. Közben neki is volt egy eltitkolt kapcsolata, ami csak 2006-ban került nyilvánosságra. Ted Haggard azért nem szerette volna a nyilvánosság elé tárni ezt a viszonyt, mert a szexért fizetett, és a prostituáltat a drogfogyasztás rejtelmeibe is beavatta. Az már csak hab volt a tortán, hogy a titokban tartott szerető egy férfi volt. Haggard első reakcióként mindent tagadott, de később mindent beismert, aminek nyomán természetesen azonnal elmozdították pozíciójából. Most januárban azonban, amint azt a CNN is hírül adta, egy újabb homoszexuális kapcsolat került nyilvánosságra, ezúttal egy 20 éves "önkéntessel".

4. Hughie Green - Hughie Green 1920-ban született és a televíziózás hőskorában tett szert roppant népszerűségre műsorvezetőként Nagy-Britanniában. A sztár saját kezűleg tette tönkre egy riválisának, bizonyos Jess Yatesnek a karrierjét, amikor nyilvánosságra hozta, hogy az illető, bár már válófélben volt, titkos viszonyt folytat egy fiatal színésznővel. 1997-ben Hughie Green meghalt, és nem sokkal később egy DNS-vizsgálat egy újabb titkos viszonyra derített fényt. Kiderült, hogy az addigra szintén tévésztárrá vált Paula Yates igazi apja nem ez a bizonyos rivális, Jess Yates, hanem a frissen elhunyt Hughie Green volt. Paula Yates csak a bulvárlapokból értesült arról, hogy vér szerinti apja nem Jess Yates, aki felnevelte, hanem a rivális műsorvezető-sztár.

5. Paula Yates - Rupert Everett - Ennek a bizonyos Paula Yatesnek egyébként sem volt hányattatásmentes az élete. Bob Geldoffal élt együtt 1976-tól, 1983-ban ment feleségül hozzá és lett három furcsa nevű lányuk, Fifi Trixibelle, a jelenleg keményen celebeskedő Peaches és végül Pixie Geldof. 1996-ban azonban Paula Yates elhagyta Bob Geldofot, mert szerelmes lett az INXS énekesébe, Michael Hutchence-be, akitől esküvőjük után 2 hónappal újabb lánya született (Tiger). Bő egy évvel később, 1997-ben a rocksztár azonban öngyilkos lett, és az ezt követő pénzügyi és drogproblémák nyomán 2000-ben Paula Yates is elhunyt, Tigert, legfiatalabb lányát Bob Geldofra, mint mostohaapára hagyva. Hogy hogy jön a képbe Rupert Everett? Ezt 2006-ig senki sem tudta, de a nyíltan homoszexuális színész ekkor írt egy önéletrajzot, amiben azt vallotta, hogy hat éven át titkos viszonya volt Paula Yatesszel, még annak első házassága alatt. Everett nyilván csak később fordult a férfiak felé, mert a könyv szerint például még Susan Sarandonnal is volt viszonya. Vajon ezt miért tartotta titokban, ha melegkapcsolatairól korábban is nyíltan beszélt?