Egy ismerősöm nemrég látta a Milk című filmet, amelyből a fenti kép származik. "Feltűnt, hogy Sean Penn mennyire hasonlít az öreg Cicconéra?" - küldte át nekem utána az illető az alábbi fotót, amely Silvio Cicconét, azaz Madonna édesapját ábrázolja, és innen származik, de hogy a haj is stimmeljen, tükröztük a képet. De talán nemcsak a frizura miatt van, hogy a hasonlóságot én is felfedezni vélem.

Sőt, könnyen meglehet, hogy az egyezőségeket annak idején Madonna is látta és éppen ezért választotta első férjéül Sean Pennt, akit a válás után is gyakran emlegetett élete szerelmeként. Ezek szerint mégsem csak klisé, hogy a nők gyakran édesapjukat keresik a pasijukban? Egy kis utánaolvasás segítségével kiderül, hogy tényleg nem az. Tudományos tény. Ráadásul még a BBC egy tavalyi cikke is a Pécsi Egyetem kutatási eredményeit idézi a témában, amik magyarul itt olvashatók összefoglalva.

Ezek szerint ha egy nőnek jó volt a kapcsolata gyerekkorában édesapjával, az ő vonásait fogja keresni később szerelmi partnerében is. Sőt, ezzel nemcsak a nők vannak így, hanem a férfiak is, igaz, előbbiek az apa "középső arcterületeire" mozdulnak be, míg utóbbiak "az anyjuk arcának alsó részéről származó jellegzetességeket használják fel a mintavételre". Be kell mégis vallanom, hogy ha Madonna apjának és első férjének hasonlóságát el is fogadjuk, több példát nem nagyon tudnék mondani a környezetemből. Kedves olvasók, önök tapasztalták már a "szülőnket keressük a partnerünkben" szabály működését a gyakorlatban?