Maradjunk még egy pillanatra a tegnap hivatkozott kutatásnál. Ugye a papírforma szerint a férfiak csak "azt" akarják, és valahol ezt erősítették meg a tegnapi kutatás adatai is. A pasira vadászó nőket ezzel szemben pénzéhséggel szokás vádolni, muszáj tehát vitára bocsátanunk az anyagi elvárásokban vájkáló adatokat is, amik valamiért kizárólag a britekre vonatkoznak.

Ugye azt gondolnánk, hogy az átlagnőnek roppant fontos, hogy a férfi jól keressen. A kutatás adatai ennek első blikkre ellentmondani látszanak, ugyanis a megkérdezett a nők ötöde sem adta azt a választ, hogy számára fontos kritérium, hogy párjának magasabb legyen a fizetése, mint neki. Egészen pontosan 83% válaszolta azt, hogy számára anyagi téren inkább az egyenlőség a legfontosabb. Hogy ezt a nemes elvet a csajok aztán a gyakorlatban is alkalmazzák-e, az már más kérdés.

A spórolósság azonban mindig izgalmas kérdés egy kapcsolatban, és itt már inkább kibújik a szög a zsákból. A brit nők 61%-a azt válaszolta ugyanis, hogy nem randizna fukar férfival, miközben a pasik kétharmadának szemében kifejezetten jó tulajdonsága egy nőnek, ha spórolós. Szintén azt támasztja alá, hogy a nők számára nagyon fontos partnerük megfelelő anyagi helyzete, hogy a nők 40%-a számára kizáró ok, ha a férfi munkanélküli. Ezzel szemben a férfiakat kevésbé zavarja, ha partnerük állástalan, csak 13%-uk mondta azt, hogy nem randizna munkanélküli nővel.