Nem vagyok egy notórius késő, de kétségtelen, hogy ha nem tartom az időben érkezést életbevágóan fontosnak, gyakran előfordul, hogy nem érek oda valahova percre pontosan. Bulikból-vendégségekből meg szándékosan szoktam késni 10-20 percet, mert tudom magamról, hogy ha én vagyok a vendéglátó, sosincs még kész semmi a megadott időpontra, ezért nagyonis jól jön, ha a meghívottak nincsenek ott :00-kor. Ebből a megfontolásból adok én is még plusz 10-20 percet az én vendéglátóimnak. És az is igaz, hogy nem szeretem a vendégségek elején a kínos kevésemberes feszengést.

Ahonnan mindenképpen muszáj elkésni: a randi. De ez persze csak a nőkre vonatkozik. És ahonnan életbevágóan fontos nem elkésni: a randi. De ez persze csak a férfiakra vonatkozik. Én általában a nemek egyenjogúságának eltökélt harcosa vagyok, de ezen a ponton, valamiért éppen ezen a ponton mégis úgy érzem, hogy a nemi szerepek nem felcserélhetőek.

Egy randi egyszerűen nem kezdődhet úgy, hogy a nő vár a férfira. Ezért a nőknek mindig kicsit késniük kell, hogy biztosan ne ők érjenek oda előbb, a férfiaknak pedig, ha látják, hogy már mindenképpen el fognak késni, jobb, ha inkább beteget jelentenek. Mint minden alól, ezalól is biztos vannak kivételek: például netes ismerkedés utáni első randin lehet korábban odamenni leskelődni-terepet felmérni a lányoknak is, persze anélkül, hogy idejekorán felfednék magukat (kb. mint itt). De ezen kívül... Kedves olvasók, tudja az nem nagyonrosszul kivenni magát, ha a lány már ott van, amikor a fiú végre befut a randevúra?