Nem valószínű, hogy túl sok olyan olvasó téved ide a Kő kóla oldalaira, aki ne hallott volna még a méltán népszerű szakítós blogról. Van egy ehhez hasonló intézmény Nagy-Britanniában is, annyi különbséggel, hogy a Wikivorce nem "sima" szakításokat dolgoz fel, hanem kifejezetten válásokra specializálódott. A neve továbbá azt is mutatja, hogy enciklopédia-szerűen tartalmaz mindenféle hasznos információt válófélben levőknek, ügyvédek címeitől egy számológépig, amivel ki lehet számítani, milyen előrelátható anyagi következményekkel fog járni egy-egy házasság felbontása.

És persze a Wikivorce is tele van a felhasználók saját történeteivel, blogposztjaival: ki miért, kitől, milyen körülmények között válik. Egymást gyermekeik felhasználásával szívató volt házastársak játszmáiról olvashatunk itt, a közös vagyonon körömszakadtáig vitatkozó ex-szerelmesekről, stb. Sokan úgy gondolják, hogy a kapcsolat megszakításakor felgyülemlett stresszt és indulatot a legjobb így, névtelenül, a világhálón kiadni magunkból. A Daily Mail (szintén elvált) szakértője szerint azonban a legjobb ilyenkor "abbahagyni a panaszkodást és szerezni egy jó ügyvédet".

Eszerint a vélemény szerint az ilyen névtelen fórumok és beszélgetések csak arra jók, hogy a megértés, ne adj' Isten megbocsátás helyett démont faragjanak az expartnerből, és ellehetetlenítsék a normális párbeszédet a két fél között. Mert egy kezdődő kapcsolatból ki lehet ugyan lépni egy pillanat alatt, de néhány év után azért már befejezni is csak együtt lehet. A Daily Mail cikke szerint a válófélben lévő embereknek nem fórumokon kéne hergelniük egymást, hanem inkább arra kellene lehetőség, hogy arra megtanítsák őket, hogyan tudják a konfliktust higgadtan és minél hatékonyabban kezelni - az elmérgesítés helyett.