Emlékeznek annak az angol lánynak a történetére, aki elhatározta, hogy lefogy, és amint ez sikerült neki, egy egyéjszakás kaland révén rögtön el is vesztette a szüzességét? Annak a sztorinak valami olyasmi volt a végkicsengése, hogy túlsúllyal nehéz társat találni, de ha sikerül lefogyni, rögtön minden könnyebben megy. Annyira nagy ez a világháló, hogy szinte mindenre lehet benne találni ellenpéldát. Bele telt egy kis időbe, de végre erre is sikerült. Russ története szintén egy extrém fogyással kezdődik: a 30 év alatti fiatalember 100 kg körül adott le testsúlyából. Ezek után nem csoda, hogy testén, illetve bőrén erősen meglátszik, hogy korábban mennyi felesleg volt rajta.

Mindenesetre úgy érezte, végre túl van a kövérségen, és végre álmai pasijával is összehozta a sors. Aki rögtön azzal a romantikusan hangzó kérdéssel indított, hogy "miért nem találkoztunk mi korábban?" Persze találkoztak, de ezt Russ nem tette szóvá, miközben egyáltalán nem is csodálkozott, hogy az illető nem emlékszik rá kövér korából. Ezek után nem volt kérdés, hogyan kell értelmezni az akkor beállt súlyos csöndet, amikor Russ először vetkőzött le az "álompasi" előtt, felfedve a fogyás után megmaradt bőrredőket. Mert hiába a fogyás, ettől az ember még nem válik adonisszá, sem pedig tökéletesen felkészültté egy kapcsolatra.

Russ továbbra sem érezte magát elég jónak, és számára továbbra is minden a súlyáról, kinyúlt bőréről, kinézetéről szólt, és pontosan ezzel tette tönkre az egészet még mielőtt elkezdődött volna. A kövéren töltött évek nyomai kívül ugyan nagyjából elmúltak, de belül korántsem. A kudarctól való félelem megmaradt a fogyás után is, és ahhoz, hogy egy kapcsolatból legyen is valami, ezen is túl kell tennie magát az embernek. A kulcsmondatok talán ezek: "Rá kellett jönnöm, hogy a bőrproblémát igazából egyedül én kavartam bele az egészbe. Nem ő a hibás azért, hogy ennyire magányos voltam és rettegtem attól, hogy mi lesz, ha mégsem fog működni ez a kapcsolat." Sikeres diétázók, tényleg ilyen keveset jelent, ha az embernek sikerül nagyjából formába hoznia magát? Milyen tréning kell még vajon a fogyókúrán kívül?