"Dating in the Dark" - azaz Randi a sötétben címmel indult új reality show Amerikában a múlt héten, az ABC-csatornán. Eszerint a blogbejegyzés szerint az ötlet egy korábbi, kissé bizarr holland műsorból jött, ahol egy számítógép által összeválogatott - látó - párnak kell együtt élnie egy házban, de sötétben.

Az abszurd ötletből, úgy tűnik, sikerült az amerikaiaknak nézhető műsort csinálni, ők ugyanis együttlakás helyett szó szerint vakrandikat rendeznek, és azokat infra-kamerákkal rögzítik a tévénézők okulására. A Dating in the Darkban látó emberek sötétben találkoznak először, és a műsor azt mutatja be, hogyan zajlik egy ilyen randi a sötétben. És persze azt is, hogy miután vége van az első találkának, mit szólnak a felek, amikor végre meglátják, kivel is töltötték ezt a bizonyos vakrandit.

A műsor végén a pár két tagjának döntenie kell: most, hogy azt is tudja már, hogy néz ki a másik, nekifut-e vele egy kapcsolatnak (ez esetben egy erkélyre kell kiállni), vagy inkább hagyja az egészet a fenébe (és lelép, elsétálva az alatt a bizonyos erkély alatt). Az első epizódok pozitív eredményt hoztak: eddig egyvalaki volt csak, aki meggondolta magát, miután meglátta, hogyan is néz ki az, akivel összehozta a sors. Alább a legelső részből láthatnak részleteket. Vajon tényleg könnyebben találnánk meg az igazit, ha a kinézet nem befolyásolná, hogy kivel állunk szóba?