Nem kifejezetten divat manapság korán házasodni. Mégis van, aki ezt teszi, és az ellenkező trend honnan máshonnan is indulhatna, mint Amerikából. Az ott szinte példátlan népszerűségnek örvendő Jonas Brothers egyik 21 éves tagja nemrég jelentette be eljegyzését. Nem csoda, ha nem akar már túl sokat várakozni az esküvővel, tekintettel arra, hogy megfogadta, hogy a házasságkötésig nem kezd el szexuális életet élni. Persze ha végigtekintünk az utóbbi évtizedek fiatalon házasodó celebjein, egyértelmű, hogy eddig nem ez volt a fő indíték a korai nősülésre vagy férjhez menetelre. Következzen az öt rekorder celebpár.

5. Kate Hudson és Chris Robinson - Ők például sem korábban, sem a házasságkötés után nem kifejezetten tartóztatták meg magukat. Viharos gyorsasággal jutottak el ők a boldogító igenig: 2000 májusában találkoztak, és még abban az évben össze is házasodtak. Kate Hudson 21, férje 34 éves volt. 2004-ben született egy fiuk, de a pár még a kritikus hetedik évig sem jutott el: 2006-ban mentek szét.

4. Bo Derek és John Derek - Sok-sok évvel ezelőtt John Derek filmrendező egy nála 30 évvel fiatalabb lánnyal szűrte össze a levet, aki Mary Cathleen Collins névre hallgatott. A fruska még csak 16 éves volt, ezért a pár végülis Németországba "menekült" Amerikából, hiszen ott a magasabb beleegyezési korhatár miatt John Derekre megrontásért börtön várt volna. Amikor a később Bo Derek néven híressé vált ifjú hölgy végre nagykorú lett, a pár visszatérhetett Amerikába, ahol két év múlva össze is házasodtak. Az ifjú ara mindössze 20 éves volt, és a pár 22 évig élt együtt, amíg John Derek 1998-ban meg nem halt.

3. Taylor Hanson és Matalie Bryant - Ők megintcsak az "ilyen is van" kategóriába tartoznak. Taylor Hanson az Mmmbop című kajla slágerrel híressé vált Hanson együttessel lett ismert világszerte, de 19 évesen a hatalmas siker szinte már csak távoli emlék lehetett számára. Ekkor történt, hogy 18 éves barátnője teherbe esett. Abortusz vagy örökbeadás helyett azonban nyomban összeházasodtak, és hét év elteltével a mai napig együtt vannak. Ráadásul idő közben további csemetékkel egészítették ki a családot. Szintén 19 évesen ment egyszer férjhez Drew Barrymore is, de ez a házasságot egy másik rekord kapcsán éppen nemrég emlegettük, ezért most kihagyjuk őket.

2. Melanie Griffith és Don Johnson - Melanie Griffith mindössze 14 éves volt, amikor anyja, Tippi Hedren egy jóképű ifjú színésszel szerepelt egy filmben. A dalia természetesen Don Johnson volt, aki rögtön szerelmes is lett a kamaszlányba. Összeköltöztek, de ők Derekékkel szemben Amerikában várták ki, amíg Melanie Griffith 1976-ban betöltötte a 18-at. Ekkor el is ugrottak Las Vegasba összeházasodni. Hat hónappal később azonban elváltak, évekkel később aztán megint összejöttek, gyermekük is született. 1989-ban másodszor is összeházasodtak és 1996-ban váltak el végleg. Melanie Griffith azóta Antonio Banderasszal él.

1. Macaulay Culkin és Rachel Miner - Itthon 16 évesen már lehet házasságot kötni, és ezzel az ember rögtön teljes cselekvőképességet szerez, azaz nagykorúvá válik akkor is, ha még nincs 18. Amerikában a helyzet fordított: ott először a nagykorúságot kell megszerezni, és ennek birtokában válik az ember jogosulttá a házasságkötésre. Ez volt legalábbis a helyzet rekorderünk, Macaulay Culkin esetében. A szülők addig pereskedtek ugyanis gyereksztár és az általa keresett milliók feletti felügyelet ügyében, amíg a végén Macaulay Culkint már 14 évesen gyakorlatilag nagykorúvá nyilvánították. Ő négy évig se bírta nőtlenül, 17 évesen csak kihasználta rendkívüli jogállását és elvett egy fiatal színésznőt, Rachel Minert. Házasságuk két évig tartott.