Pár hete vettem részt egy gyönyörű lagzin, ami a sok szépség ellenére a vége felé botrányba fulladással fenyegetett. A több, mint másfél órás esküvői mise alatt ugyanis a násznép igencsak megszomjazott, de náluk is jobban a vőlegény. Még javában tartott a vacsora, amikor az ifjú férj sorra járta az asztalokat, és mindegyiknél bedöntött egy pohárral. Éjjel egyre ennek nyomán az a helyzet alakult ki, hogy a vőlegény a lagzinak otthont adó kastélyszálló előtti gyepen feküdt kiterítve, és néhányan sikertelenül próbáltak életet lehelni belé.

Közben a menyasszonyt a násznép szintén illumináltabb tagjai közül egyre többen próbálták még mindig táncba vinni, de akik a vezetés vagy egyéb miatt nem ittak, azok teljesen világosan látták, hogy a menyasszony roppant kínosan érzi magát attól, hogy újdonsült férje így taccsra tette magát, és a háta közepére se hiányzott már se a táncolás, se a vendégek. Kettőre vége is lett az egész hacacárénak, és hazafelé a kocsiban azt találgattuk, hogy vajon mi fog történni ezek után a nászéjszakán. Egy biztosnak tűnt: ez a vőlegény aztán nem fogja a küszöbön átemelni a menyasszonyt, ezúttal inkább fordítva lesz a dolog, azaz az ifjú arának kell majd felnyalábolnia férjét, ha el akarja érni, hogy a szinte magatehetetlen vőlegény valahogy eljusson az ágyig. Ebből kifolyólag aznap éjjel - bár a hagyományok szerint ez is hozzátartozik a nászéjszakához - a szexet ők minden bizonnyal kihagyták.

Volt-e szex az ön nászéjszakáján?

De most, hogy a döntő többség úgyse várja már meg az esküvőt a nemi élet megkezdésével, vajon tényleg olyan fontos-e még, hogy a nászéjszakát szexszel kell megkoronázni? Sokszor kifejezetten úgy tűnik, van olyan fárasztó egy ilyen egész napos lakodalmasdi a reggeli fodrásztól a másnap hajnali táncolásig, hogy nem kell ahhoz a sárga földig leinnia magát az embernek, hogy ezek után a nagy boldogságban reggel ötkor már csak az alvás legyen a legfőbb vágya. Kétségkívül fontos és különleges alkalom a nászéjszaka a mai napig, de vajon a sok minden egyéb mellett bele lehet még zsúfolni egy kis szexet is? Vagy kár lenne pont a legjobb részt kihagyni az egészből? Olvasóink tapasztalataira, illetve terveire vagyunk kíváncsiak, kérjük, szavazzanak!