Akin érezni lehet, hogy még szűz

2009.08.14. 20:22 -

Nyilván mindenki találkozott már olyan férfival, aki, ha nővel van dolga, hebeg-habog, felborítja a poharat, rövideket válaszol és a lehető leghamarabb távozik. A dolgot akár nőfóbiának is nevezhetnénk, igaz, az ilyen férfiak elvileg vágynak a női társaságra, csak valamiért mégis képtelenek kapcsolatot létesíteni. Évekig őrülten szerelmesek lehetnek valakibe, anélkül, hogy valaha is beszélni mertek volna az illetővel. Legtöbbjük természetesen szűz.

A dolog azért a 22-es csapdája az ebben szenvedő férfiaknak, mert amíg a nőkben vonzó lehet a szendeség, addig egy férfiban kifejezetten romantikagyilkos vonásnak számít a félénkség. Van, akinek már az túl sok, ha egy pasi csókolózás előtt engedélyt kér. Hogy ez a félszegség mennyire taszítja a nőket, azzal a nőfóbiás férfiak is tisztában vannak, és ettől persze még idegesebbek azokban a bizonyos szituációkban. Ráadásul, amint az a szindrómának szentelt egyik legnagyobb website, a love-shy.com fórumából is kiderül, a legtöbb félénk férfiról nagyon hamar "megérzik" a többiek, hogy félénkek, azaz ennélfogva nyilván szűzek.

Az itt posztolók szerint a ruházatból, a modorból, viselkedésmódból, testbeszédből, kommunikációs nehézségből egy nem romantikus szituációban is könnyen hamar leszűrhető, hogy az illető nőfóbiás, így aztán még kisebb az esélye, hogy a félszeg pasik egyáltalán eljuthatnak egy randiig (amit egyébként úgyis végigrettegnének). Igazi megoldás a szokásos tanácsadókönyvtől csoportgyűlésig terjedő körön túl, úgy tűnik, nincs: egyszerűen meg kell változni valahogy, és tudnia kell az embernek legyőznie önmagát. Persze ha olvasóinknak vannak tippjei, azokat ebben a posztban szívesen látjuk. Mit tegyenek a férfiak, hogy legyőzzék a félénkséget? És hogyan viselkedjenek a nők az ilyen félszeg férfiakkal? (A fotóillusztráció a 40 éves szűz című filmből való.)

Hozzászólások

 • 2009.08.14 23:21:08raas

  randira itt kell felkészülni:
  http://divany.hu/Randi/randiterkep

 • 2009.08.14 23:27:06nagyonhülyevagyok

  David DeAngelo

  okos dolgokat ir...

  Egyik eloadasaban kiter pl. arra, hogy miert is jon elo az ismerkedesi szituacio soran az az erzes, aminek hatasara a ferfi megfutamodik. Szerinte ez melyen gyokerezik az emberi tudatban (genekben?) es arra vezetheto vissza, hogy nehany tizezer evvel ezelott ha rossz nohoz kozeledtel, akkor az eleteddel fizethettel erte, mert a torzs erosebb ferfitagjai elinteztek.
  Az egyik megoldas a fokozatos alkalmazkodas, az ismerkedesi szituacio lepeseinek begyakorlasa.
  Konkretan:
  - udvozles
  - megszolitas
  - beszelgetes

  Eloszor sokat kell gyakorolni ismeretelenekkel a koszonest, majd ha jol megy es nem okoz lelki feszultseget, a koszonest es megszolitast, es vegul mindharom lepest egyutt.
  Ha vadidegenekkel jol be tudod gyakorolni, akkor ra lehet terni a lanyokra.

 • 2009.08.14 23:27:54segitoember

  Az a legkínosabb, mikor a nő azt gondolja hogy ilyen szende típus vagy, pedig éppen csak nincs kedved hozzá, mert vagy rém, vagy unalmas, vagy fárasztó, vagy ezek kombinációja. És akkor bátorító testbeszéddel elkezdi tukmálni magát, amin persze a jelenlévő ismerősök vörösre röhögik belülről magukat, füledbe búgja, hogy "én kedvelem a félénk pasikat", amitől végleg megroppan az ember és cselekvésképtelenre issza magát.

 • 2009.08.14 23:32:39nagyonhülyevagyok

  "A mindenkin átgázoló, gátlástalan alak valószínűleg komolyabb anyagi biztonságot tud teremteni a családjának, mint egy tutyimutyi. A tisztesség nem igazán lényeges, amikor párt választunk."

  ne lepődj meg, ha arra ébredsz, hogy a gyereked átvágta a torkodat

  Ez csak egy vélemény a sok közül.
  Bizom benne, hogy kevesen vannak hasonló véleményen.

  Pénzért kurvát lehet venni.
  Sok pénzért sok kurvát.

 • 2009.08.14 23:42:17[megmondoember]

  "Ez csak egy vélemény a sok közül. Bizom benne, hogy kevesen vannak hasonló véleményen."
  Ne bízz benne! A legtöbb nő ezen "értékek" mentén választ párt. Bár nem tehetnek róla szegények, mert a puncijuk csinál(tat)ja ezt velük. (Szerencsétlenek azt hiszik, hogy csak a férfiakat befolyásolja a nemi szervük ill. az ösztöneik a párválasztásuk során - pedig dehogy, hiszen a valóságban a nők százszor inkább áldozatai azkonak, ahogyan azt már számtalan tudományos teszt bizonyította.)

 • 2009.08.14 23:47:02jópasi33Bp

  2009.08.14 20:36:50SEMTEX
  Pedig 360 fokra bárki képes. Csak az a baj vele, hogy akkor ugyanoda kerülsz vissza. :))
  (elnézést, nem tudtam kihagyni)

 • 2009.08.14 23:55:05Pizsi16

  Hmmmm...volt nekem is szűz fiúcskám. 23 évesek voltunk ő még magával sem volt soha, orál oda-vissza sem ,mert fúj brrr...
  Egy év múlva a muterjának a barátnőjét kufircolta rendszeresen, be is vallotta, hogy gyakorolt miattam...és már nem is dugja a Mártikát...Megjegyzem a Mártika egy hatalmas amorf testű 40 körüli gürüszemű nő volt...
  Na, mindegy azóta találtam jobbat...többet is:)Szóval ,sok befektett energia és a végén úgyis győz a kiváncsiság.

 • 2009.08.14 23:57:31David Bóvli

  Kurvázni kell! Néhány alkalom és oldottabb, magabiztosabb lesz az Emberfia.

 • 2009.08.14 23:58:15choko

  ...nem lehet legyőzni a félénkséget, szerintem...ez "szériatartozék"...a félénk a félénk csajjal jön össze!

 • 2009.08.15 00:22:44dr66

  Ja,kurvázni kell.,csak képzeld el a félénket a kurvánál.Bohózat!

 • 2009.08.15 00:31:42Cooper82

  iciny: "Sok-sok nő szereti ezt a tipust..."
  Igen? És ők hol vannak?
  Mert szerintem az ilyen típust úgy kerülik, mint a leprásokat. De ami a leggázabb, hogy még ki is röhögik és kihasználják.
  Azzal meg én is egyetértek, hogy teljesen megváltozni senki sem tud (bizonyos kor után meg főleg nem). Sőt ha valaki ezt tanácsolja valakinek, az nonszensz. Az egyik ember azért szeresse a másikat, mert az aki, és ne azért, mert amilyennek elképzeli ill. amilyennek akarja. Sokkal rosszabb, ha az ember "megerőszakolja" magát és próbál másoknak megfelelni.

 • 2009.08.15 00:44:31bfish

  azért álljon már meg a menet! a félénkség nem egy veleszületett tulajdonság. sok-sok kudarcélmény alakíthatja ki egy emberben azt, hogy alapvetően fél már a megméredtetéstől. és a nők nem "kurvák" azért, mert kerülik az ilyen önbizalomhiányos, defektes férfiakat. aki ilyen állapotban van, igenis fel kell ismernie, hogy valami gond van az önértékelésével, és először azt kell helyre tennie, legyen tisztában a saját értékeivel. ha önmagával tisztába jön, mindjárt sokkal esélyesebb lesz egy párkapcsolatra.

 • 2009.08.15 00:56:22epeficam

  off:
  Jedlik 180 az a derékszög? :)

 • 2009.08.15 00:56:25Bambano

  Ez a poszt kommentgenerátornak jó, tartalmilag meg nem. Kezdjük mindjárt azzal, hogyha van nőfóbiás pasi, akkor van rámenős nő is... Meg az is csak a modern világ marhasága, hogy minden problémára csak csoportterápia lehet a megoldás, tömjük csak meg jól a pszichológusokat lével...

 • 2009.08.15 00:59:05bfish

  szóval nem 360/2 :) fokos fordulatra van szükség, hanem jóbarátokra, akik megadják az ilyen embernek azt a pozitív visszacsatolást, amire szüksége van. a csapda abban lehet, hogy nőktől várják a pozitív reakciót (persze lehet szerencséjük egy nyitott, intelligens nővel, de erre jobb nem alapozni), vagy épp olyan "barátokra" találnak, akik szintén nem teljesen okésak akiknek szükségük van egy náluk nyomorultabbra, hogy jobban érezzék magukat, ez szintén az ördögi körben tartja őket.
  több kiút is lehet ebből az állapotból, de a kulcs a reális önértékelésben van.

 • 2009.08.15 01:07:01Pierre Batka

  bfish: Ez elég egyoldalú megközelítés. Az következik a kommentedből, hogy minden nő tisztességes, rendes, és ha egy férfinak negatív tapasztalatok miatt összezuhant az önbecsülése, akkor biztos defektes. Na, ez, így biztosan nem igaz. A nőknek is megvannak a saját szemét húzásai (tisztelet a kivételnek), és sajnos azt veszem észre, hogy manapság már nem "trendi" odafigyelni a másikra, urambocsá' egy randin pl. segíteni feloldódni. Persze, persze az világos, hogy papíron a férfi küzd a nőért, de segíteni lehet (nyilván nem látványosan), elvégre mindkét fél érdeke. Ha meg úgy se jön össze akkor tényleg nem passzolnak.
  Amúgy meg a félénkség simán lehet, hogy nem félénkség,hanam a férfi csak próbál arra figyelni, hogy a nő jól érezze magát. Ha első/második találkozásról van szó, akkor ez a hozzáállás ipari mennyiségű kérdést vet fel. Nem csoda, ha a ez bizonytalansághoz vezet. A jóindulat, az odafigyelés és első, másod és harmadsorban a beszéd rengeteget tud segíteni (női oldalról, jelen példában).

 • 2009.08.15 01:10:47bfish

  @Bambano:
  félreértéseket elkerülve én nem pszichológus vagyok, csak egy egyszerű mérnök. és nem a pszichiátereknek csinálok reklámot. de saját tapasztalatból tudom, hogy minden probléma megoldásának az első lépése, hogy beismerjük, hogy valami nem ok. ezek után lehet egyátalán elkezdeni azon gondolkodni, hogy hogyan tudjuk megoldani.

 • 2009.08.15 01:20:32bfish

  @PB:
  nem következik a kommentemből, hogy minden nő tisztességes, nyilván nem így van.
  én csak azt mondom, hogy ha valakinek helyén van az önbizalma, akkor nem fog leblokkolni semmilyen szitutól, amit az ismeretlen nő generál. van olyan, hogy pár mondatból kiderül, h a nő egész egyszerűen tapló és akkor tovább kell állni. de a lényeg, hogy nem szabad kudarcként megélni egy ilyen helyzetet sem.

 • 2009.08.15 01:23:33egysegelem

  "és nem a pszichiátereknek csinálok reklámot. de saját tapasztalatból tudom, hogy minden probléma megoldásának az első lépése, hogy beismerjük, hogy valami nem ok. ezek után lehet egyátalán elkezdeni azon gondolkodni, hogy hogyan tudjuk megoldani."

  Ezzel a gondolatmenettel az a problema, hogy uniformalizalni akarja az embert. Van egy tarsadalmi elvaras, vagy egy olyan dolog, amit a tobbseg egyfele keppen csinalni, es akkor azt mondjuk, aki ettol elter az beteg, vagy valami lelki baja van, ki is zartuk a sokszinuseget, a varianciat. Aki nem olyan mint "a tobbseg" az gyanus, azt jobb kezelni, mert hat hogyan veszi maganak a batorsagot hogy kulonbozzon. Ez a post is arrol szol, ha felenk vagy, loser vagy, tagadd meg magad, valtoztass, tettesd, hogy nem az vagy ami, mert a tobbseg nem ilyen, vagy mert a nok elvarasa nem ilyen (amugy szerintem van ilyen is megolyan is, ha ez ilyen egyertelmu lenne ez a viselkedesforma mar evolucios alapon regen kihalt volna).

 • 2009.08.15 01:36:12bfish

  @egysegelem:
  szó nincs uniformizálásról...
  ha jól értem a témát, itt olyan férfiakról van szó, akik szeretnének kapcsolatot létesíteni, de nem tudnak. rendben, modhatjuk, hogy ezzel nincs semmi baj, legyen ez része az emberiség sokszínűségének, de gondolom nekik ez nem olyan jó dolog, valszeg szeretnének változtatni rajta. én csak azt írtam, hogy a változtatáshoz szükség van arra, hogy felismerjük, hogy mi az, ami most nem úgy megy, ahogy szeretnénk és ennek vajon mi lehet az oka.
  persze sablonosan írok, tudom hogy rengeteg szerencsés kivétel van, de remélem hogy olvassa a posztokat legalább egy valaki, aki elgondolkodik azon, hogy lehet, hogy nem a világ szar, csak neki kell egy picit változtatni és máris megnyílik a kapu a boldogsághoz.

 • 2009.08.15 01:54:09mialenyeg

  "És hogyan viselkedjenek a nők az ilyen félszeg férfiakkal?"

  Erélyesen, férfiasan :o)

 • 2009.08.15 03:48:45_Toto_

  "Pénzért kurvát lehet venni.
  Sok pénzért sok kurvát."

  Ez azért általánosítás. A nők szerintem is vonzódnak a biztonsághoz, de nem kifejezetten a zs-hez. A nő úgy van programozva, hogy elsődlegesen biztonságot keressen a leendő utódainak. A férfi pedig arra, hogy minél többfelé szétszórja a magját.
  Ennyi.
  Persze, ez is általánosítás. :)

 • 2009.08.15 04:09:42ű

  Jedlik ez nagyon csúnya volt:DD

 • 2009.08.15 04:42:56zZz

  2009.08.14 20:36:50SEMTEX
  Aki meg azt hiszi/állítja hogy ő 360fokos fordulatra képes az hazudik vagy k.va nagyot téved,ilyen nincs!

  Miért nem mindjárt 720? Merjünk nagyot álmodni!

  Egyébként de, lehet nagyot változni. Azért, mert neked erre nem volt szükséged, nem vagyok képes rá vagy a környezetedben nem tapasztaltál ilyet, vannak ilyen esetek.

 • 2009.08.15 05:46:49Cotard mester

  Nem véletlen, hogy a bátor SEMTEX kollega elsőzött itten: szűz a szentem, mint a seggem.

 • 2009.08.15 08:12:36shampiongomba

  Hogy ti milyen fajankók vagytok, azon lovagolni, hogy valaki tévesztett 180 helyett 360-at írt, és erre most veri magát mindenki aki rájött.Miért nem kezdtek el a deriválásról értekezni?Tiszta vicc.Várom, hohy hány helyesírási hiba van az írásomban.
  Más..
  Ma kezdődik a Premier Ligue, gondolom már minden bulvárimádó várja nagyon:)
  Mit gondoltok képes lesz a Manchester címvédésre?Szeritnem a Valenciával nem csináltak nagy üzletet, de Nani ha összeszedi magát képes lehet mondjuk 3/4-ed olyan jól játszani, helyetesíteni Cé Ronit.Berbatovtól is sokat lehet várni idén szerintem.

 • 2009.08.15 08:16:21jazmin90

  Bfish, tökéletesen egyetértek veled. Önismeret! És igenis képes az ember 360 fokos fordulatra, az idő mindent megold és egy félénk srácből/nőből is lehet később, kellő önismerettel egy igazi belevaló nő/férfi. És persze nem árt egy olyan partner aki mellett tényleg önmaga lehet. És Totonak is igaza van, egy nő (nem a plazaban rohangáló hp kiscsajokról beszélek) nem a zsére hajt, hanem a biztonságra! Érezze magát biztonságban egy férfi mellett.

 • 2009.08.15 08:19:07jazmin90

  Egyébként minden nő bukik az úgynevezett "rosszfiúkra". Aztán később rájönnek, hogy ezek nem adnak mást, csak agyalgatást, félelmet, szexet. Egy rosszfiú mellett sosem érzi biztonságban magát az ember, mert macsóskódik, egy tisztességes fiú aki tisztában van magával és azzal hogy mit akar, hova tart, sokkal vonzóbb azoknak a lányoknak, akiknek már elege van a nagyszájú macsókból.

 • 2009.08.15 08:28:30VRbagoly

  jazmin90: ezt úgy érted, hogy a tisztességes fiúknak elsősorban olyan lányoknál lehet esélye, akiken már átment a fél Bakony? Imádomeztavilágot, olyan gyönyörű! (Jah, és Bambano-nek igaza van.. kiskezit csókolom neki, de remélem, azért nem ciki a kommentgyártás.)

 • 2009.08.15 09:04:20Alternatív

  Én is ilyen gátlásos voltam. Például évekkel később jöttem rá, hogy álmaim nője rám akart mászni elsős gimis koromban, csak olyan hülye voltam, hogy nem vettem észre.

  Aztán egyszer egy csaj szembejött velem a folyosón, és a következő 48 órában nem távolodtam tőle egy méternél távolabb. Én se tudom, hogyan csináltam, egyszerűen csak működött a kémia.

  Volt, hogy többszáz fős tömegből szúrtam ki valakit, hogy ő az igazi, már odáig átverekedni magamat se volt egyszerű. 20 éve a feleségem...

  A félénkség/gátlásosság egyetlen hátránya (már amennyire hátrány), hogy nemigen vannak egyéjszakás kapcsolatok. Végeredményben jártam annyi csajjal, mint a magyar átlag, de mindegyiknél úgy éreztem, megtaláltam az igazit.

 • 2009.08.15 09:28:18Xegar

  Hát ez aztán gyönyörű cikk. Jobb dolgotok nincs?
  Szó sincs róla, írhattok erről, de feltételezem, felnőttekkel van dolgom. Akkor miért van az, hogy úgy érzem, mintha egy 16 éves takony írta volna, aki azt hiszi, a sex menő?

 • 2009.08.15 09:37:58DoMo

  Az a férfi, aki képtelen beszélgetni, megismerkedni egy nővel, aki annyira félénk, hogy meg sem bír szólalni, annál komoly önbizalomhiány van, ami esetleg önértékelési problémával is párosul. Az a férfi csak úgy magától nem fog megváltozni, külső segítségre van szüksége!!

 • 2009.08.15 10:01:55DoMo

  no wonder: Igen, csak az a baj, hogy nem egyformán reagálnak az emberek az italra. Lehet, hogy akár egy pohártól kába lesz (pl., ha nem szokott inni) és az eredmény még rosszabb lesz, mint anélkül...

  Egyébként jó ötlet lazulásra, sokaknak segíthet is.

 • 2009.08.15 10:19:14DoMo

  Nem fogalmaztál nehezen érthetően. Egyszerűen csak annyit írtam, hogy ez nem mindenkinél jön be.

 • 2009.08.15 10:47:24kalannenikalandjai

  no wonder
  Egy kis pia nem rossz, de akkor ajánlhatunk egy kis speedet is. Vagy egy kis mdmat akár.

 • 2009.08.15 10:50:49bequr

  Jól be kell baszni, vagy lsd. Vagy sportolni kell az is csodákra képes.

 • 2009.08.15 10:59:45Cooper82

  Persze, szétcsapva kell menni csajozni... LOL
  Ha valakit ilyen állapotban utasítanak el, annak legalább meg lesz az oka.

 • 2009.08.15 11:05:53Senta.

  ... és úgysem emlékszik rá :DDD


  Egyébként elgondolkoztam kissé a félénk pasi-félénk csaj kombón... el tudjátok képzelni, azt a bénázást? Anyáááám... ugyanakkor a nagypofájú nô sem pálya... én pszichomókust szavaznék meg a félénk uraknak, egen, ahogy valaki írta már itt, kis mulya pasas az bajos dolog, az ember lánya nem "gyereket" akar (elsô körben) hanem férfit. Najó... pasit

 • 2009.08.15 11:21:09victor vacendak

  @SEMTEX: a 360 fokos fordulat az helyben megfordulás, mely végén ugyan ott vagy, ahol elindultál...amire gondoltál az a 180...LoL

 • 2009.08.15 11:26:07Nat_

  Milyen fura, a Times egy hete közölt egy hasonló témájú írást. Ha az angol nyelv nem akadály, sokkal mélyebb feldolozás és kommentek lásd itt:

  http://women.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/women/relationships/article6740888.ece

 • 2009.08.15 11:26:44Nat_

  http://women.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/women/relationships/article6740888.ece

 • 2009.08.15 11:27:25Nat_

  /relationships/article6740888.ece

 • 2009.08.15 11:46:34zZz

  2009.08.15 08:12:36shampiongomba
  >Várom, hohy hány helyesírási hiba van az írásomban.
  >Premier Ligue

  Ezt direkt csináltad? :)

 • 2009.08.15 11:53:41zZz

  2009.08.15 09:37:58DoMo
  Az a férfi csak úgy magától nem fog megváltozni, külső segítségre van szüksége!!

  Igen, valóban erre lenne szüksége, de ez sok esetben nem jön. Saját tapasztalat sajnos, hogy az emberek csak nézik és ha néha eszükbe is jut, hogy ez az állapot nem jó, csinálni kell valamit, akkor csak 5 perces tüneti kezelésig jutnak el (vagyis: "Túl sokat ülsz a gép előtt, ki kéne menned és mást is csinálni.").
  Valódi segítséget kevesek tudnak, ami nem vethető a szemükre, de ilyenkor el kell vinni az illetőt szakemberhez. De még idáig sem jut el a nagy többség. Egyszerűen csak leszóljuk, hogy ő ilyen, aztán tehetetlenségből abban az állapotban hagyjuk, amiben van.

 • 2009.08.15 11:53:54bridgeman

  hasznavehetetlen régensherceg: kösz a tippet, ez sokkal frappánsabb

 • 2009.08.15 11:57:45zZz

  2009.08.15 09:47:39no wonder
  A szex meg igen is meno.

  A szex jó, de nem menőségi kérdés. Legalábbis nem annak kéne lennie.
  De mivel jelenleg az, ezért már a 11-12 évesek is orrba-szájba nyomják, hiszen nyilván ők is menők akarnak lenni.

 • 2009.08.15 11:58:30ellenszenvesfigura

  360 fokos fordulatot vettem. nem is olyan nehéz: egy helyben maradtam és nem csináltam semmit.

 • 2009.08.15 12:00:42kangep

  én legutóbb a csajomtól kértem engedélyt, hogy egy másik csajt smárhassak le. igent mondott.

  akkor most ez félszegség vagy nem?

 • 2009.08.15 12:05:25kangep

  @SEMTEX: márpedig igenis meg lehet változni. a félénkség csak annyi, hogy az ember lekorlátozza magát. abból fakad, hogy az egyén azt hiszi, az adott szituációban nem elég jó. ha sikerül felismerni a korlátokat, el lehet kezdeni rajtuk dolgozni. a módszer mindegy, a lényeg, hogy az egyén úgy érezze, működik (tehát lehet pszichoterápia, kineziológia, de akár a bungee jumping is, bármi ami felszabadít, és amiről az egyén elhiszi, hogy segít)

 • 2009.08.15 12:12:16Dezodor Ede

  zZz, igazad van, a nőknél a lúzer az lúzer marad. Megváltoztatni csak a tapasztalat tudná, de azt nem tudja megszerezni, mert lúzer, a kör bezárult, és ezen a ribizés sem segít. Ez is tapasztalat.
  A csajoknak a menő fickók kellenek, a többinek meg marad a fantáziálás.

 • 2009.08.15 12:12:25pwpw

  na, hát itt azt hiszem rólam van szó:) az alkohol valóban segít, de másnap fel is kell hívni a csajt, nappal inni meg gáz:) viccesnek kell lenni, aztán kész, ha veled nevet a csaj az márjó. mondom ezt én, aki életemben nem mentem oda egy lányhoz sem a megszokott módon:)

 • 2009.08.15 12:44:15zZz

  2009.08.15 12:12:16Dezodor Ede

  Amit írtál, az egész konkrétan hülyeség.
  Meg lehet változni. Én bizony ilyen lúzer voltam, aztán hirtelen úgy döntöttem, hogy megváltozok. Azóta néha nem kell odamenni a lányokhoz, jönnek ők maguktól is :)

  Ha a csajoknak csak a menő fickók kellenének (most figyelmen kívül hagyva azt, hogy a menő mindenkinek mást jelent), akkor az alábbi probléma állna elő: a férfiak és a nők aránya nagyjából 50-50%. Ha csak a férfiak 50%-a számít menőnek, akkor az azt jelenti, hogy a nők 50%-a egyedül marad. Na most, vagy nagyon nagy a férfiak között a menők aránya, vagy nagyon sok nő marad egyedül.

 • 2009.08.15 12:49:41Kültelki Vagány

  zZz:

  Figyelmen kívül hagytad hogy mennyi nő lesz másod-harmadhegedűs egy házas faszi mellett. Elég csak megnézni az index fórumait a "szerető vagyok" és hasonló topikokban, és látszik mennyi ilyen nő is van. Persze tudom te és a barátnőid nem ilyenek, na de azon kívül sok ilyen van.

 • 2009.08.15 12:51:56Huxley

  Szerintem is meglehet változni. Nem azonnali változás, hanem szép fokozatosan. Az igazi dolog, hogy az illető mer-e megváltozni, vagy jól érzi magát a saját kis világában.

  Ajánlom az MTV (Music TV) futó MADE c. sorozatot.

 • 2009.08.15 12:52:43Kültelki Vagány

  zZz:

  Mellesleg ez a "14 évesek már orrba szájba dugnak" egy hatalmas városi legenda, maximum 1-2%-ukra lehet igaz, vagy még annyira se. Szerintem a mai 18 éves fiúk 40-50%-a még szűz amikor érettségizik, ahogy a lányok 30%-a is. Hiába az igények mindkét oldalról megvannak: A lányok nem találnak olyat, aki elég jó, a fiúk meg nem találnak olyat akinek elég jók.

 • 2009.08.15 13:02:12commentelo

  Szerintem meg igaza van SEMTEXnek, es nem lehet megvaltozni. En is mindig is a "felenk, csondes" tipus voltam (meg vagyok is), pedig nagyon utalom magam emiatt. Hiaba probaltam valtozni, nem megy. Elso ranezesre, mondjuk senki nem mondana meg rolam, mivel kulsore, akar meno csavonak is tunhetek. Odafigyelek a megjelenesre, kisportolt testem van :)
  Nagyon sokat gondolkodom, megfigyelek dolgokat, okosnak tartom magam, de ha egy novel kell beszelgetni, egyszeruen keptelen vagyok barmit (ertelmeset) mondani. Foleg nem olyat amitol majd szakadni fog nevetestol.
  Biztos vagyok benne, hogy jo ferj lennek, mert tisztelettudo, inteligens, szeretni tudo ember vagyok. Nagyon sokmindenhez ertek, de hat ismerkedni keptelen vagyok. Foleg, hogy nekem nagyon fontos a kulso, es csak olyan lannyal ismerkednek, aki elso ranezesre tetszik.
  Alkohol segit, de az csak nagyon rovidtavu megoldas. Egyszer volt, hogy egy csajjal szamot csereltunk egy buliban, masnap kb 30 percen keresztul neztem a telefonom mire fel mertem hivni, de 15 mp alatt le is razott.

 • 2009.08.15 13:07:37Invictus

  A nők között is van menő meg nem menő. Aki nem menő, annak a másik nemből is csak az ő szintje jut. Persze sokan ezt nem veszik tudomásul, inkább maradnak egyedül.

 • 2009.08.15 13:14:14Invictus

  Kültelki Vagány: ez igaz lehetett 10-15-20 éve, de most már azért nem. Persze azért most sem minden tizenéves kefél fűvel-fával, csak a menők. Meg azok a lányok, akik 14 évesen már gyakorlatilag kurvák.
  És ők sem mind válogatósak, sőt, ha arról van szó, hogy már minden barátnője szexelt, akkor nem fog várni az elég jóra...

 • 2009.08.15 13:17:47Invictus

  Egyébként a lúzerség ellen a legjobb ellenszer a pénz. Sok pénz. Akkor nem lesznek ilyen gondok, hogy nem tudsz miről beszélgetni stb. :P

 • 2009.08.15 13:33:03david kulkárd

  Invctus igazad van, tényleg az a legjobb ellenszer.

 • 2009.08.15 14:02:23laccc

  "Ajánlom az MTV (Music TV) futó MADE c. sorozatot."

  Legnagyobb kamu szar az a műsor!!!

 • 2009.08.15 14:27:48Normi

  Valaki írta, hogy a félénkség tanult viselkedés, és még véletlenül sem így születik az illető. Nos, a helyzet az, hogy sok minden ronthat a helyzeten az évek során, de ki kell ábrándítsam a kommentelőt, ez igenis genetikus dolog.

  Nekem van egy barátnőm, aki nagyon nehezen oldódik, pedig nagyon szép, értelmes, mély érzésű lány. Már évekkel ezelőtt férjhez ment egy olyan fiúhoz, aki még nála is félénkebb, és a lány mert közeledni, mert érezte, hogy a srác sosem fog, tudta, hogy neki még nála is nehezebb. :) Van egy gyerekük azóta, találjátok ki, milyen természettel áldotta meg az Ég.

  Egy kis olvasnivaló a témával kapcsolatban: http://www.pszichoterapia.tenyek-tevhitek.hu/felenkseg.htm

 • 2009.08.15 14:29:59zZz

  2009.08.15 12:52:43Kültelki Vagány

  Nem azt mondtam, hogy minden 12 éves orrba-szájba nyomja.
  Mint ahogy az sem igaz, hogy a nők csak azért szüzek még érettségi után, mert nem találtak elég jót és az sem, hogy minden szűz fiú csak az azért maradt az, mert nem volt jó egyetlen csajnak se.

 • 2009.08.15 14:37:15gondolkodjunkezen

  commentelo
  Önbizalmad az már van az biztos :D Szerintem az a baj, hogy nagyon odafigyelsz, hogy mit mondasz a csajnak, és az is túlzottan érdekelhet, hogy mit is gondolhat rólad. Nem szabad iylenekre gondolni, főleg arra nem, hogy poénos-e az amit mondasz, vagy sem. Szerintem neked kevés lány barátod lehet, hogyha csak azokkal ismerkedsz, akik külsőre tetszenek. A barátságból születnek a legjobb kapcsolatok (Szerintem!) Szimpátia, barátkozás,(szerelem). Én ezt a három lépést tudom ajánlani, mert én mindíg ezzel próbálkozom. És a szerelmet azt azért írtam zárójelbe, mert a barátságnál is meglehet állni. Csak tudd, hogy már az első pillanatban mit szeretnél a csajtól, és úgy viselkedj.

 • 2009.08.15 14:41:22gondolkodjunkezen

  A félénk pasik tehetnek arról, hogy félénkek. Mondjuk ez tényleg a barátoktól is, és a környezettől is függ. Egy kicsit nyitottabb szemmel kéne járni, és tűnődni, hogy miben is változhatna meg. Nem óriási változásokra gondolok, sem külsőleg, sem belsőleg. De az újdonságok talán "lázba hozzák", és más is értékelni fogja, ha értékelni való, és normális.

 • 2009.08.15 14:54:21Ape

  re: 2009.08.14 20:36:50SEMTEX - hülyeség amit mondasz, meg lehet változni! tudok rá példát is mondani. Csak akarni kell és persze nem egyik hétről a másikra fog menni + nagy akaraterő kell hozzá de azt egy bazinagy kudarc úgyis ad :D .. :( -- ami a félénk faszi ne akarjon menő nőt illeti, ez idáig igaz, csak éppen a normális nők nagyrésze is tart az ilyen félénk férfiaktól nem csak a vagány csajok kerülnek nagy ívben.. Üdv.

 • 2009.08.15 15:11:38Sadist

  360, mi az? Tony Hawk 900-ig nem áll meg: http://www.youtube.com/watch?v=1vInHTvNX6Q

 • 2009.08.15 15:36:38dollilol

  az a probléma ebben a posztban, h gáznak mutatja be a szüzességet, már pedig egy normális nő, sokkal szívesebben kezd egy szűz férfival, mint egy olyannal aki minden este mást visz haza!

 • 2009.08.15 15:51:21mentalistagenya

  Mondjuk ilyen félszeg béna pasival ritkán megy el az ember lánya randira.

  Hiszen sokszor már annyira félszegek hogy ez a kérés sem történik meg...de társaságban le lehet vágni.

  Rossz mert télleg ördögi kör. Sokszor ha még ez párosul azzal hogy cipeli a vélt sérelmeket és nagy adag nőgyúlölet is van akkor menthetetlen...majdnem.

 • 2009.08.15 16:32:39Faretenburger Leokádia

  Aranyoskáim nekem mind1 hogy félszegek vagytok vagy sem csak legyen elég pénzetek - a többit majd én megoldom.

 • 2009.08.15 16:45:21Kevanar

  SEMTEX egy idióta:) Vicces, hogy ez a "360 fokos fordulat" Az utolsó akcihős c. filmben is szerepel..az ilyen embert ott is lelőtték..:)

 • 2009.08.15 16:48:27SEMTEX

  Faszkalapkáim mit lovagoltok még mindig azon a 360fokon,mindenkivel megesik egy kis nyelvbotlás.!!
  Igen nyilván nem volt mindenben igazam,bizonyos korlátok közt lehet a személyiséget formálni,de azt senki ne mondja hogy egy nyámnyila faszom jancsiból lehet valaha is egy nagypofájú bevállalós paraszt!!
  Másrészt meg a változás csak akkor várható ha az egyén tényleg akarja,és ami a legfontosabb képes rá!
  Olyanról még nem hallottatok hogy Asperger szindróma,nekem van egy ilyen "betegségben" szenvedő ismerősöm,ezért is durrant el az agyam a cikk láttán.
  Arra nem gondol a sok okostojás,hogy esetleg ilyen problémával küszködik az egyén,és ezért nem képes változni,ez a betegség nem túl egyszerűen és hatékonyan diagnosztizálható,sokszor a pszichiáterek is szimpla szociális fóbiának vélik,utóbbiból van kiút ebből nem igen.

 • 2009.08.15 16:57:30urbanlegend

  A félénkség nem betegség, hanem önbizalomhiány, ahogy leírták már páran előttem, és lehet rajta változtatni. A bizonytalan, tesze-tosza, szerencsétlen ember pedig nem szimpatikus senkinek sem. Még a nőknek sem.

 • 2009.08.15 17:12:00SEMTEX

  Ez faszság,olyan nincs hogy csak félénkség,és önbizalomhiány,e mögött mindig valami pszichikai betegség húzódik

 • 2009.08.15 17:20:42commentelo

  Mindig azok tudjak a legjobban, akiknek pont nincs olyan problemajuk.
  Nem onbizalomhiany! Ez egy velunk szuletett adottsag, amin nem lehet valtoztatni.
  Biztos sokan tapasztaltak mar, hogy ott allnak a novel szemben, es egyszeruen nem tudnak mit mondani. Es a no is csak kussol, mert nekik ugye szabad. Aki sokat chatelt mar neten, az is biztos tapasztalta, hogy 10-bol 9.5 csaj elvarja, hogy te kerdezgessel, ok meg csak valaszolnak.
  Lakotarsaim kozul is, a nokkel nem tudok beszelgetni. Pedig nem felek toluk, nem vagyok zavarba, de a szokasos napi alapkerdeseken kivul nem jut eszembe semmi, amit mondhatnek, vagy kerdezhetnek. A nok azt szeretik, ha ertelmetlen dolgokat mondanak nekik, felpercenkent rohogni egyet, es akkor hu de jofej az a csavo. En meg mindig csak komoly es "unalmas" dolgorol tudok beszelni, ami senkit nem erdekel.

 • 2009.08.15 17:27:20mentalistagenya

  Te olyan meg nem értett zseni vagy, igaz? kedves commentelo...

 • 2009.08.15 17:53:14Kynsi

  commentelo: ezzel én is igy vagyok, minek törje magát az ember ha valakinek bohóc kell menjen a cirkuszba... főleg ha egy nőben keresnék valamit az a társ, ha pedig ilyet keres valaki felesleges meghazudtolnia magát mert az rendben hogy a nőt tudja hűlyíteni de saját magát nem.
  Változzon aki akar de ne azért mert másnak nem testszik valami.

 • 2009.08.15 18:39:04lófasz

  SEMTEX: aki tudja, miről beszélsz, az tudja, hogy jót mondasz. A többi meg majd vagy utánanéz, vagy megtartják maguknak a hülyeségeiket. Nyugi, emiatt ne húzd fel magad! A sok okoskodó bohócnak pedig egy link, érdemes áttanulmányozni, mielőtt magatokat égetitek: http://hu.wikipedia.org/wiki/Asperger-szindr%C3%B3ma

 • 2009.08.15 18:40:48lófasz

  Ja, és a tisztesség kedvéért megjegyzem, hogy commentelo sem a levegőbe beszél, elvégre ő említette az Asperger szindrómát.

 • 2009.08.15 18:48:36commentelo

  SEMTEX-nek jar a tisztelet. ;)
  Na mindenki rugjon be ma este, es menjen csajozni! >:D

 • 2009.08.15 18:53:08delhanacia

  és te ezért fizetést kapsz. bár megleptél, az ilyen unalmas, érdektelen libákból, mint te, eivissa, kinéznék legalább némi helyesírást. de nem neked ez sem megy.

 • 2009.08.15 19:04:28gondolkodjunkezen

  lófasz! Kire érted, hogy sok okoskodó bohóc? hmm...írnád, hogy tisztelet a kívételnek, vagy annyit, hogy mindenkire érted. Aki elmondja a saját véleményét az már nem is érdemel tiszteletet? Aki tényeket közöl az roppant okos ember! De dobhatok be pár linket én is, mindjárt utána is nézek, talán akkor én is tisztelve leszek?!

 • 2009.08.15 19:16:47lófasz

  gondolkodjunkezen: aki csak feleslegesen szövegel ahelyett, hogy utána nézne dolgoknak, az csak bohóc lehet. Érvelni nem úgy kell, hogy márpedignekemvanigazaméskuss (ami a mai fiatalokra nagyon is jellemző), hanem tényeket kell közölni, mint amilyen az Asperger szindróma is volt, ami ugyebár a témánk ló túlsó oldala már. Vagy nézzétek meg egy másik linket a félénkségről, sok érdekes dolgot lehet belőle olvasni (egyébként tapasztalatból tudom, hogy a fórumozók nagy része rá se néz a linkeken található weboldalakra). Ezután lehet érvelni. De persze commentelo csak egy meg nem értett zseni, ahogy a pszichológusok is az emberiség megrontói az elvetetendő áltudományukkal (szcientológia rulz)... :S

 • 2009.08.15 19:21:44kalekukko

  Nekem úgy tűnik, hogy aki azzal jön, hogy a félénkség egy velünk született dolog, az csak próbálja megmagyarázni a kudarcait.Sokkal könnyebb az ilyen dolgok mögé bújni,mint önvizsgálatot tartani. Kedves commentelo, valószínűleg a nőknek nem azzal van problémája veled kapcsolatban, hogy csak komoly dolgokról tudsz beszélni (és nem tudsz "üres" dolgokról fecsegni), hanem azzal, h. nem bírsz kicsit sem ellazulni és nincs humorérzéked. Ismerkedéskor egy nő nem biztos, hogy a gazdasági válság kialakulásának okairól stb. akar beszélgetni, hanem mondjuk meg szeretne ismerni téged. Ezt nem bántásnak írom, csak szerintem lazíts egy kicsit! :) És ne a jó pasikat fikázd, hanem próbálj meg változtatni azokon a dolgokon, amikkel te sem vagy elégedett magaddal kapcsolatban.

 • 2009.08.15 19:27:01kalekukko

  Ja, és tényleg nagyon nehéz lehet az Asperger-szindrómásoknak (nem csak a nőkkel kapcsolatban), de azért azt ugye senki nem gondolja, hogy a félénk pasik többsége ebben a betegségben szenved???

 • 2009.08.15 19:42:02gondolkodjunkezen

  Elolvastam a linket,most okosabb lettem! XD De ez a betegség nem a kisgyerekekre vonatkozik? Ha jól olvastam a többsége kinövi ezt:S De én sem hiszem, hogy a többségnek ez a betegsége van:S

 • 2009.08.15 20:30:18Môžeš mi pomôct'?

  Én csak annyit mondok: óvjon a Jóteremtő a (rendszeres) hozzászólásaikban nem alpári, rasszista, homofób, vagy bármilyen módon törvénysértő, személyiségi jogokat sértő kommenteket íróktól. Kérjük, gondoljon erre, mielőtt elküldi hozzászólását. Nem érdemes. Így se, úgy se. Gép kikapcs, éjszakába ki, a többit bízzuk a moderátor mocskos képzelőerejére.

 • 2009.08.15 20:31:51Môžeš mi pomôct'?

  Plusz aki Jedlik Ányos nevét (rajtam, avatotton kívül) hiába szájára veszi, annak hetvenhét holló vájja ki a szemét, hertvenhét sárkány falja fel a lelkét.

 • 2009.08.15 20:34:07Môžeš mi pomôct'?

  Nem viccelek. Jedlikkel (már az ulmannmónika meg a galgóczymarci ükkeresztapjával) ne izéljetek, mer nem vagytok hozzája ölég nagy kaliber.

 • 2009.08.15 20:58:59dollilol

  hát én szívesen beszélek pl a gazdasági világválság kialakulásának okairól valakivel az első találkozáson, legalább már a legelején kiderül h mennyire értelmes és tájékozott, nem csak ilyen felszínes baromságok!
  és általában az ilyen "félénk pasikat" csak a seggfej lányok tartják gáznak, cikinek, és hasonlóknak, ahelyett, h megpróbálnák oldani a feszültséget a srácban, egy kép pozitív megjegyzéssel!

 • 2009.08.15 21:19:08jalil

  Nem tartom túl okosnak az ilyen általánosításokat, hogy a félénkek nem kellenek senkinek meg ilyenek. Én spec. egy nagyon félénk lány vagyok, és nem mondanám, hogy jobb, mint félénk férfinak lenni, de ez csak kezdetben van, ha már megismer a másik fél, én is ugyanúgy közvetlenül viselkedem. Ez csak a felszín.

  De a lényeg, amit mondani akartam: ismerek kettő, azaz kettő (tehát nem véletlen) férfiembert is, akik kifejezetten nagyon érzékeny és félénk típúsuak, és legnagyobb bánatomra bomlanak értük a főleg nagypofájú, cicababa, egyáltalán nem érzékeny típusú nők. Aztán olvasok ilyen buta cikkeket....

 • 2009.08.15 21:48:30Rock me Amadeus

  én onnan tudom, hogy szűz, hogy van olyan bizbasza még odabent és vágja a képeket közben

 • 2009.08.16 07:14:06kalekukko

  Én nem azt mondtam, hogy nem kell komoly dolgokról beszélni az első randin, sajnálom, hogy nem értetted meg, hogy mit akartam mondani.
  De nyugodtan magyarázz bele bármit, ami jólesik! Szerintem pár mondat után úgyis kiderül, hogy vki mennyire értelmes, bármiről is beszélgetünk.

 • 2009.08.16 11:51:31SEMTEX

  2009.08.15 19:27:01kalekukko

  Miért nem,mint bármelyik más pszichikai betegségnek,ennek is vannak "lépcsőfokai",magyarán egyik "áldozat" sem egyforma súlyosságú tüneteket produkál,vannak enyhébb és elfajultabb státuszban levő betegek,előbbi nyilván megfelelő kezelés esetén vagy csak szimpla önerőből képes kitörni ebből az ördögi körből.

  Idézem

  "Egyes adatok szerint az Asperger-szindrómások 20%-a kinövi ezt az állapotot"

 • 2009.08.16 12:47:19magique

  Nekem sikerült változtatni a kamaszkori szociális fóbiámon, félszegségemen. Nem lettem a társaság közepe mondjuk, de rengeteget fejlődtem. Míg 10 évesen nem mentem be a boltba inkább megvenni valamit, hiszen akkor kommunikálnom kellett volna legalább egy eladóval, kamaszként nem tudtam megszólalni egy társaságban, ahol nem ismertem mindenkit (vagy nagy részét) régóta, leblokkoltam és elvörösödtem, ha egy fiú rám nézett, addig 18 éves korom után részben tudatos önkondicionálás, részben pozitív megerősítések segítségével funkcionális hozzáállást sikerült kialakítanom az emberi közösséghez.

 • 2009.08.16 14:30:22Flood

  Valami ilyen témájú fórum, mint ami a love-shy.com-on van, vajon magyar nyelven is létezik?
  Ha valaki tud, szóljon!

 • 2009.08.19 16:28:28Ape

  re: 2009.08.16 12:47:19 magique - te fiú vagy vagy lány? :D

 • 2009.08.24 16:49:15zanzibar

  Hát fiúk az a helyzet, hogy ha egy srác jóképű és helyes, és aranyos a személyisége, akkor előbb-utóbb csak megakad egy tűzrölpattant leányzónak a szeme rajta, és addig nyomul, amíg el nem kapja.
  Igen, vannak fiúk, akiknek udvarolni kell, akiket meg kell csókolni, akiket ott kell fogni éjszakára. Próbál ilyenkor az ember lánya mindent: eteti, itatja, pátyolgatja, aztán vagy nagy szerelem lesz belőle, vagy semmi. Egy biztos: félénk fiú miatt még sosem sírtam!