A témával foglalkozó korábbi cikkünkből és posztunkból nagyjából az derül ki, hogy a vicceskedő csajozós dumákat mindkét nem nagyjából egyenlő mértékben utálja és szinte senki nem használja. Úgy látszik, ez nemzeti sajátosság nálunk, mert brit tudósok azt találták, hogy náluk igenis működnek az ilyen szövegek. A onepoll.com sajtóközleménye szerint 4000 embert kérdeztek meg egy felmérésben, és a nők 59%-a azt mondta, igenis bejön nekik, ha egy pasi valami vicces dumával szólítja le őket.

És az talán még meglepőbb, hogy az ilyen leszólításokból könnyen tartós kapcsolat is lehet. Tízből négy nő ugyanis azt válaszolta, hogy jelenleg olyan férfival jár vagy olyan férfival házasodott össze, aki valami vicces dumával ment oda hozzá ismeretlenül annak idején. A legtöbben azt mondták, azért szeretik, ha így szólítják le őket, mert ebből kiderül, hogy az adott férfi magabiztos, de humorérzéke is van. A fő szabály, hogy a vicceskedős csajozás közben mosolyogni kell.

A közvéleménykutatók felállították a csajozós dumák toplistáját is. Ezek szerint a mindenvivő leszólító szöveg az, hogy "te hiszel abban, hogy van szerelem első látásra, vagy bejöjjek még egyszer?". A top 10-ben szerepel még a klasszikus "elvesztettem a számomat - ideadnád a tiédet?" is, vagy az, hogy "elkezdhetünk beszélgetni, vagy flörtöljünk tovább tisztes távolból?" De vigyázat, uraim, mert nem minden működik. A legrosszabb dumák listáját is a nyilvánosság elé tárták, és ezek között az első helyezett az, ha az illető először a hölgy szeme láttára szétroppant egy jégkockát, majd azt mondja: "na, most hogy megtört a jég, végre beszélgethetünk". A teljes listák itt az oldal alján találhatók.