A telefoncégek szívesen közvéleménykutatnak, amióta tudják, hogy az eredmények azt fogják alátámasztani, hogy az általuk nyújtott szolgáltatás sokak számára a szexnél is fontosabb. A legutóbbi ilyen felmérést a Samsung csináltatta Bostonban, ahol a résztvevőknek arra a kérdésre kellett válaszolniuk, hogy a szexről vagy a mobiljukról mondanának-e le szívesebben egy teljes évre, ha valamelyikről kötelező lenne.

Mint kiderült, nagyjából a válaszadók harmada választaná a szexmentességet, csak hogy megtarthassa a telefonját. A két nem közötti megoszlás szembetűnő: a nők 38%-ának fontosabb a telefonálás mint a szex, a férfiak közül azonban csak 19% adta ezt a választ. Egy brit felmérés szerint a 24 év alatti korosztályban ez az arány jóval magasabb, és a fiatalok a szexen kívül a csokoládéról, az alkoholról, a teáról vagy a kávéról is lemondanának, csak hogy ne kelljen mobiljuktól megválniuk.

Ha egy hónapra valamelyikről le kéne mondania, melyiktől válna meg?

És ezzel még nincs vége azon dolgok listájának, amikről nehezebb lehet lemondani, mint a szexről. A számítástechnikai cégek közül az Intel végeztetett felmérést Amerikában, ahol hasonló kérdést tettek fel, de itt csak egy kéthetes időtartamot feltételezve. Megintcsak a férfiak voltak azok, akik nehezebben válnának meg nemi életüktől: csak 30%-uk vállalná a szexuális önmegtartóztatást, ha ez lenne az ára az internetkapcsolatnak. A nők között azonban 46% volt azoknak az aránya, akik a webet preferálják a szexszel szemben. Kíváncsiak vagyunk, olvasóink mennyire lennének hajlandók lemondani a testi szerelemről - kérjük, jelölje be válaszát a szavazógépen!