Reméljük, jól telt olvasóink hétvégéje, és a partnerrel rendelkezők nem hagyták ki a szombat esti negyed tizenegyes csúcsidőszakot. A onepoll.com felmérése szerint ugyanis a legtöbb embernek általában ebben az időpontban támad kedve, jut ideje, illetve van alkalma szexelni. A szeretkezésre második legalkalmasabbnak tűnő időpont a péntek este kilenc, míg a harmadik helyen a vasárnap reggel fél tíz végzett.

A szerelmeskedés időpontját a megkérdezettek ötöde a kedvenc tévéműsorok végéhez igazítja, negyedüknek azt kell kivárni, hogy a gyerekek elaludjanak, tíz százalék pedig először mindenképpen elvégzi a házimunkát, és csak aztán esik neki partnerének. Ezeket az adatokat ötezer brit megkérdezésével kapták a kutatók, akiknél természetesen a szexre legalkalmasabb időpont firtatása mellett néhány egyéb adatra is rákérdeztek. A klasszikus "egy héten hányszor?" témában ezúttal a két-három alkalom lett a reális válasz.

Ezt, úgy tűnik, nem sokan tartják kevésnek, a felmérés szerint ugyanis a párok 70%-a meg van elégedve szexuális életével. Ez persze nem jelenti azt, hogy mindenki folyamatosan a csúcson érzi magát ebben a tekintetben. A többség visszatekintve azt állapította meg ugyanis, hogy 26 évesen volt része a legtöbb és a legjobb szexben, és 25 éves korában vágyott a leginkább a szerelmeskedésre. Egy átlagos párnál néha két hónap is eltelhet két menet között. És hogy ne csak az idő, hanem a hely témát is érintsük megint a végén: a párok tízből kilencszer a hálószobában töltik el a pásztorórát.