Elton John szerint azt a szót a legnehezebb kimondani, hogy "bocsánat". Madonna hallgatni sem bírja már. A twitterezők szerint viszont nem az számít, hogy milyen hibát követtünk el, hanem hogy hogyan kérünk érte bocsánatot. Nézzünk tehát öt tippet arra nézve, hogyan kell megbocsátásért folyamodnunk partnerünkhöz.

1. Csak őszintén - Először is csak akkor kérjünk bocsánatot, ha tényleg megbántuk, amit tettünk. Akkor is, ha úgy érezzük, hogy bocsánatkérést várnak el tőlünk, csak akkor tegyük ezt, ha tényleg őszintén mi is belátjuk, hogy tartozunk ennyivel. Egyébként csak újrakezdjük a vitát.

2. Testbeszéd - Ez az oldal azt mondja, hogy nagyon fontos a testbeszéd. Ha azt szeretnénk, hogy partnerünk valóban higgyen nekünk, ne a kezünket vagy a földet bámuljuk bocsánatkérés közben, hanem nézzünk egyenesen kedvesünk szemébe. Ha ő ül, üljünk le mi is, mert ha fentről lefelé beszélünk valakihez, könnyen agresszívnak tűnhetünk még akkor is, ha éppen bocsánatért esedezünk.

3. Vállalni kell a felelősséget - A bocsánatkérés részét kell képeznie annak, hogy kimondjuk: vállaljuk a felelősséget azért, amit tettünk. Ne próbáljuk meg másra kenni, vagy a körülményekre hivatkozni. Most nem nekünk kell engedékenynek lenni magunkkal szemben, hanem partnerünknek. Ne legyen mentegetőzés a dologból és ne cserélődjenek fel a szerepek: mi kérjük a bocsánatot, hagyjuk, hogy ő bocsásson meg. Egyébként semmi értelme az egésznek.

4. Ígérjük meg, hogy megjavulunk - A felelősség-vállalás mellett eszerint az oldal szerint egy full extrás bocsánatkérésnek szériatartozéka egy ígéret is. Az méghozzá, amellyel világossá tesszük, hogy le tudtuk vonni a konzekvenciát a történtekből és minden erőnkkel azon leszünk, hogy ugyanazt a hibát kétszer ne kövessük el.

5. Tettekkel - Tegyük fel, hogy egy férfi bűne az, hogy elfeledkezett barátnője szülinapjáról. Ha ezért másnap este a szófán a fenti pontok betartásával bocsánatot kér a csajtól, a hölgy valószínűleg akkor se lesz elragadtatva. A legtöbb esetben sokat tud jelenteni, ha nemcsak mondjuk, hanem csináljuk is. Ünnepről való megfeledkezés esetén a bocsánatkérés mellé valószínűleg a minimum egy csokor virág vagy az ajándék azonnali bepótlása. Ne csak szavakkal, tettekkel is mutassuk, hogy jóvá akarjuk tenni, amit elrontottunk.