A Glamour magazin legutóbbi számának a címlapsztárja az amerikai First Lady. Michelle Obamát természetesen elnökfeleségekhez passzoló témában faggatták, így kapcsolatokról kellett nyilatkoznia. Összeszedtük a 17 éve házassában élő Obamáné 5 azon tanácsát, amelyeket a leginkább megfontolandónak tartunk.

1. Arról, hogy mi egy férfiban a legfontosabb, a következőt nyilatkozta: "jó ha jóképű, de a jóképűség nem tart örökké. Sokkal fontosabb, hogy milyen személyiség. Nem a bankszámláját vagy címeit kell figyelni, hanem azt, hogy milyen a szíve és a lelke."

2. Michelle Obama a következő tippel szolgált a nőknek arra nézve, hogy honnan lehet lemérni, hogy egy férfiból jó partner válik-e. "Arra kell odafigyelni, hogy egy férfi hogyan bánik az édesanyjával és hogyan beszél a nőkről. Hogy hogyan viselkedik számára ismeretlen gyerekekkel."

3. Úgy tűnik, a First Lady a szerelemben csak a maximummal éri be. "Randizás közben mindig jól kell éreznie magát az embernek. Sosem szabad önmagunkban kételkedni. Aki nem teszi az embert tökéletesen boldoggá, azzal nem szabad folytatni a kapcsolatot. Aki ilyen kapcsolatban van, annak azt tanácsolom, hogy ne házasodjanak össze, hanem szakítsanak. Találja meg azt az embert, aki tökéletesen és teljesen boldoggá tudja tenni."

4. Sok nő viszi túlzásba egy kapcsolatban az önfeláldozást. Michelle Obama vigyáz arra, hogy ez vele ne eshessen meg. "Mindig arra törekedtem, hogy a gyerekek legyenek az első helyen, de utána másodikként rögtön saját magam következzem, ne csak az ötödik vagy hetedik legyek. A férfi példaképektől azt tanultam meg, hogy nem szabad sajnálni saját magunkra időt és energiát fordítani."

5. Párválasztási döntéseit nyilván nem sokan kritizálták, de például öltözködését már annál többen. Michelle Obama a következőképpen néz szembe kívülállók véleményeivel. "Az embereknek joguk van ahhoz, hogy véleményük legyen, a First Lady-vel kapcsolatban különösen, hiszen ő képviseli az egész nemzetet. Így aztán nem csodálkozhatok, ha az emberek érdeklődnek. De mindig arra törekedtem, hogy először megbékéljek a saját döntésemmel, és ha ez megvan, akkor már jöhetnek a külső vélemények."