A hétvégén Steiner Kristóffal beszélgettem, és az interjú közben szóba kerültek a párkapcsolatok is. Az újdonsült író természetesen saját tapasztalatairól mesélt, illetve arról, milyen számára az ideális kapcsolat. A téma végül kimaradt a már anélkül is jó hosszú interjúból, mert úgy gondoltuk, úgyis jobban illik ide a randiblogba.

A beszélgetés során Steiner azt mesélte el, hogy egyszer egy rajongó odament hozzá, és azt mondta, hogy ő és barátja, Matan számára egy igazi álompár. Erre én azt kérdeztem, hogy "ti tényleg álompár vagytok?", amire az alábbi választ kaptam.

"Mi olyan intenzíven élünk, hogy a legtöbb ember szerintem nem is tudná kezelni, ha ő lenne egy ilyen kapcsolatban. Mostanra már valamelyest felnőttünk és lehiggadtunk, de voltak olyan időszakok, amikor borzalmas drámákon mentünk keresztül. Nagyon sokszor volt olyan, hogy újságírók felhívtak, mert egy-egy partin látható volt a feszültség köztünk. De nekünk egyértelműen feladatunk van egymással.

Olyan szempontból abszolút álompár vagyunk, hogy soha nem untuk meg egymást. Nagyon szenvedélyesen szeretjük egymást és sokat tanulunk egymástól. A konfliktushelyzeteket később mindig úgy tudom értékelni, hogy milyen mázlista vagyok, hogy nem egy olyan kapcsolatban élek, ahol minden tökjól megy, és el sem kell gondolkodnom azon, hogy mik a személyiségemnek azok a részei, amiken változtatnom kéne, mert egy simulékony emberrel élek együtt.

Ez a kabbalista megközelítés: azok a jó kapcsolatok, amik valamilyen szinten leépítik az egódat. A mi kapcsolatunkra ez mindenképpen igaz, mert formáljuk egymást, és nagyon szeretünk tanulni a konfliktushelyzetekből. Amikor történnek, akkor szörnyűnek tűnnek, de utólag mindig azt mondjuk, hogy milyen jó, hogy ezt túléltük és megéltük együtt.

Olyan viszont nincs közöttünk, hogy egyikünk dominánsabb lenne, mint a másik. Függetlenül attól, hogy én vagyok ismert, ő egy nagyon fajsúlyos személyiség. Iszonyatosan nagy felismeréseket köszönhetek neki."