Szakértőkre hivatkozva arra buzdítja olvasóit a Telegraph, hogy karácsonyig most már ne randizzanak. A november-decemberi időszakban az internetes társkereső oldalak forgalma általában megugrik, akár az évi átlag háromszorosára is. Ahogy azonban ez az élet más területén is lenni szokott, a mennyiségi növekedés elkerülhetetlenül a minőség rovására megy.

Egy felmérés szerint az ünnepeket megelőző hetekben-hónapokban kötött kapcsolatok zöme legkésőbb márciusra szakításba torkollik. Ennek oka lehet, hogy a facérok az év legnapfénytelenebb hónapjaiban még nehezebben bírják az egyedüllétet, mint egyébként. A szeretet ünnepe közeledtével erősebben érzi mindenki, hogy kéne valaki, akit lehet szeretni - hogy legyen mit ünnepelni ugyebár.

Ezek a sebtében összehozott kapcsolatok a karácsony és szilveszter családi és baráti összejövetelekkel tűzdelt időszakát még túl szokták élni, de a problémákat a januári hétköznapok azonnal kihozzák. Ráadásul míg az ünnepek közeledte új kapcsolat kezdésére inspirál minket, addig az évkezdés arra motivál minket, hogy új életet is kezdjünk, így ilyenkor  az ember könnyebben lép ki egy akadozva működő kapcsolatból.