horoszkóp

A nők szerint a férfiak 80%-a rondább az átlagnál

2009.11.29. 10:12

Az OKCupid nevű társkereső oldal folyamatosan elemzi a náluk randizó embereket, és az adatokból egyszer már összeállítottak egy igen érdekes listát arról, hogy milyen csajozós/pasizós dumák rettentik el leginkább a másik nem képviselőit. Legújabb kutatásaikban ők is a szépséggel foglalkoztak, annak alapján, ahogy a felhasználók egymást értékelték feltöltött fotóik alapján (a férfiak a nőket és fordítva). A válaszban azt kellett 1-től 5-ig osztályozni, hogy az illetőt mennyire találják vonzónak.

Forrás: National Library of Australia

A férfiak válaszait összesítve nem volt sok meglepetés. A nők zömének az "átlagosan vonzó" osztályzatot adták, és ahogy annak lennie kell, csak néhány százaléknyit értékeltek kiugróan szépnek vagy kiugróan rondának. Ehhez képest megvizsgálták azt is, hogy a férfi társkeresők írnak-e üzenetet ezeknek a csajoknak, amiből az derült ki, hogy a legnépszerűbbek nagyjából a 4-es osztályzatúak.

A kivételesen szép nőkkel ugyanannyi férfi próbál megismerkedni, mint az átlagosakkal, de még így is a legtöbb férfi az átlag feletti nőkre nyomul, akik akár 28-szor annyi üzenetet is kaphatnak, mint alacsony osztályzatot kapott társnőik. Tehát az urak meglehetősen reálisan fel tudják mérni, hogy egy hölgy mennyire számít szépnek, de ettől függetlenül - vagyis talán éppen ennek függvényében - jobbára csak a szépekre nyomulnak (katt ide egy jó kis grafikonért!).

Még meghökkentőbb a nők adatait megfigyelni. Miután a női felhasználók leosztályozták a férfiakat vonzósági szempontból, az derült ki, hogy a követelmények igen szigorúak. Az adatok azt mutatják, hogy a nők szerint a férfiak 80%-a kevésbé vonzó, mint ami szerintük átlagos lenne. Azaz a hölgyeknek nem igazán reálisak az elvárásaik az urak kinézetével kapcsolatban, hiszen a reális az lett volna, ha többség átlagos osztályzatot kap, ahogy az a férfiak által adott osztályzatoknál történt.

Még szerencse, hogy a nők azért üzennek azoknak is, akiket egyébként nem tartanak túl vonzónak. Sőt, szinte csak nekik üzennek. A csajok érdeklődését távolról sem a legjobb pasik keltik fel, vagy legalábbis a gyakorlatban nem ezekkel próbálnak meg kapcsolatot teremteni. Hanem azokkal, akiket az átlagnál kicsit rondábbnak találnak - holott igazából valószínűleg nem is olyan rondák (a hölgyek ízléséről készített grafikonért katt ide!).

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Én Légitársaságom 2016

Repülővel utazott? Szavazzon és nyerjen!