Az ember általában elég ritkán vesz karácsonyi ajándékot ügyvédi irodától. Ez lehet, hogy a jövőben változni fog, hiszen néhány hete forradalmi ajándékötlettel állt elő a londoni Lloyd Platt and Company ügyvédi iroda. Válási ajándékutalványokat kínálnak ugyanis, darabonként 125 font (kb. negyvenezer forint) plusz áfáért. Az akció lényege az, hogy az utalványt karácsony után beváltóknak fél órára rendelkezésére áll az iroda egyik tapasztalt válóperes ügyvédje.

Így aztán ezt a szelvényt olyannak érdemes ajándékozni, akinek az ajándékozó szerint érdemes lenne végre fontolóra vennie a válást és egy szakember véleményét megkérdezni a lehetőségekről. Persze az is előfordulhat, hogy valaki saját férjének vagy feleségének veszi meg ezt az ajándékot, a karácsonyfa előtt adva az illető tudtára, hogy házasságuknak vége. Az elmúlt néhány hét alatt mindenesetre a hírek szerint 60-nál több utalvány kelt el.

Tekintettel arra, hogy a karácsony nem a válás, hanem elvileg a szeretet ünnepe, az ötlet meglehetősen morbid. Az iroda vezetője azonban elmondta, tényleg igaz, hogy az ünnepek sok kevésbé erős kapcsolatot tesznek tönkre, így náluk is januárban érkezik a legtöbb válni kívánó ügyfél. Az utalvány egyébként már csak azért is jutányos, mert anélkül az iroda ügyvédjeinek óradíja 325 font lenne, így a fél órás szakértői tájékoztató egyébként ötvenezer forint körüli összegbe kerülne náluk.