Light Writing Proposal from Derick Childress on Vimeo.

Szeretjük a különleges leánykérési történeteket, és megint találtunk egyet, tehát azonnal meg is osztjuk a Randiblog olvasóival. Egy amerikai vőlegény, Derick, több, mint három éjszakát végigdolgozott, mire a fenti videóval kész lett. A különleges felvételt úgy készítette, hogy míg ő lent járkált az utcán a sötétben és egy kézi reflektorral megvilágította az utat, illetve az épületeket, egy barátja fentről egy hotelszobából fényképezte a fényeket, hosszú exponálási idővel.

Így a fény nyomot hagy a felvételen, amiből a videó végére az az üzenet áll össze, hogy "Emily, will you marry me?", ami persze annyit tesz, hogy "Emily, hozzám jössz feleségül?". A kész filmecskét a fiatalember számítógépről mutatta meg barátnőjének, és mire a végén megjelent a felirat, a hősszerelmes már térdelt, kezében gyűrűkkel. Ahh. További részletek itt.

A fényírás egyébként valóban romantikus dolog. Volt most karácsony után egy üres esténk és nagyon sok maradék csillagszórónk. Mi mással is ütöttük volna agyon az időt, mint fényírással? Az ötlet egyszerű, a megvalósítás pedig - főleg a fenti vőlegényhez képest - kezdetleges volt: besötétített szobában égő csillagszóróval a levegőbe írtunk és rajzoltunk, és az egészet "starry sky" üzemmódban fényképeztük le egy nemprofi géppel.

Leánykérésig ugyan nem fajult a dolog, de azért lett például ez az alábbi fotónk, meg még néhány egész jó ezen kívül, amik jövőre jól használhatóak lesznek majd karácsonyi üdvözletekhez. Ezt akár egy kicsit megkésett szezonális randitippnek is fel lehet fogni: egy kis fényírásnál nincs hangulatosabb a hosszú, sötét téli estéken.