Rengeteget írtunk már a társkeresőkön elkövetett csalásokról, és nemrég egy olyan történetet is kaptunk egy olvasónktól, amelyben egy nő úgy keresett társat, hogy férfinak adta ki magát. A mai történetben egy férfi adja ki magát nőnek, és közben nemcsak társat keres, hanem pénzt is. Illetve csak azt. A texasi rendőrség a napokban tartóztatta le a 24 éves Justin Brownt, aki a szokásos trükköt alkalmazva társkeresőn pénzt és egyéb ajándékokat csalt ki virtuális partnereitől.

Az eset különlegessége azonban egyrészt, hogy Brown nőnek adta ki magát, másrészt az, hogy ráadásul egy létező híresség személyiségét öltötte magára a csalásokhoz. A kiszemelt celeb természetesen egy modell, Bree Condennek hívják, és az interneten rengeteg kép áll rendelkezésre róla. Brown a hölgy arcát más nők meztelen képeire photoshoppolta, és ezekkel regisztrált a milliomos férfiakat kereső nők randizós oldalára (egy ilyen site-ot már bemutattunk egy korábbi posztban).

Nem lehet biztosan tudni, hogy összesen hányan kapták be a horgot, mindenesetre Brownnak több csodálója is akadt, akikkel a képküldés és a chat után telefonbeszélgetésekre is sor került. A fiatalembernek sikerült olyan nőiesre elváltoztatnia hangját, hogy az áldozatoknak fel sem tűnt, hogy férfival beszélgetnek. Ehelyett, amikor szívük képzeletbeli hölgye pénzszűkére panaszkodott, valós ajándékokkal halmozták el őt, ezek között szerepelt egy iPhone, egy kiskutya és az egyik lovagtól 15 ezer dollár (csaknem hárommillió forint).

A csalásra valószínűleg nem is derül fény, ha Brown nem egy igazi személynek adja ki magát. A valós Bree Conden ugyanis megtudta, hogy az interneten valaki a nevében tevékenykedik, és magándetektívet fogadott fel, hogy megtudja, kicsoda az illető. A nyomozó maga is beállt a kliensek közé, ő is beszélt telefonon Brownnal, és ő is megdöbbenve tapasztalta a rajtaütéskor, hogy az illető férfi. "Azért le a kalappal a srác előtt", nyilatkozta a magándetektív. "Felépített egy külön személyiséget és két évig hibátlanul játszotta a szerepét."

Brownt csalásért fogták el, de lehet, hogy emelett internetes zaklatás vádja is megáll majd vele szemben a bíróságon.