Ha egy lakodalmon történik valami vicces, az nyilván meg lesz örökítve, hiszen az esküvőkön folyamatosan kattognak a fényképezőgépek, és jobb esetben filmez is valaki. Ha pedig történik valami vicces, miért fosztaná meg a felvétel készítője a videómegosztók nagyközönségét az esemény élvezetétől? Volt már egy összeállításunk tönkretett filmes esküvőkről, most az interneten kerengő valódi lagzikatasztrófák közül szedtük csokorba az öt kedvencünket.

Az első videó nagy tanulsága, hogy érdemes minél több mozzanatot a helyszínen előzetesen lepróbálni. Itt például nagy örömmel szalad az ifjú pár kéz a kézben, de a lendületet egyszer csak megakasztja egy ajtó, aminek léte addig valahogy senkinek sem tűnt fel.

A tánc önmagában is veszélyes üzem. De ha valaki ittasan táncol, az még veszélyesebb. Ha pedig valaki kerti lakodalomban táncol ittasan, ráadásul rúdtáncol, abból kész katasztrófa kerekedhet. Alább egy ilyen lagziba nyerhetnek bepillantást. Annak is az utolsó perceibe, valószínűleg.

Az alábbi egy klasszikus, amit olvasóink zöme nyilván többször is látott már, de egyszerűen nem hagyhattuk ki. A helyszín a templom, ahol a szertartás fényét szentáldozás van hivatva emelni. Sajnos azonban a menyasszonynak meggyűlik a baja a kehellyel.

És még mindig istentisztelet. Amikor az ember növésben van, gyakran nem bírja, ha túl sokáig egy huzamban állnia kell. Ilyenkor hirtelen le tud esni a vércukorszint, és mielőtt szerencsétlen fiatal kapaszkodót tudna keresni...

A végére pedig még egy jó tanács. Romantikus ugyan víz mellett kimondani a boldogító igent, de érdemes megtartani a megfelelő távolságot a parttól. Ezen kívül az sem árt, ha a násznagy nem kétbalkezes, illetve -lábas. Kíváncsiak lennénk, hogy ezek után hogy és mikor folytatódott a házasságkötés.