Megcsalták önt? Esetleg egy kedves barátja, barátnője, családtagja vagy ismerőse szívét törte össze valaki? Természetes reakció ilyenkor, hogy az ember szeretné világgá kürtölni a gaztettet, nehogy az illető még egyszer ilyet követhessen el. Pontosan erre szolgál az amerikai CheaterRegistry.com című weboldal, ahol a hűtlenkedők félrelépéseit lehet ország-világ elé tárni. Az oldalra csak regisztráció után lehet belépni, és egy hűtlenkedés posztolásához pontos adatokat kell megadni névvel és várossal, valamit három bizonyítékot csatolni, videó, fénykép, SMS, stb. formájában.

Az oldal készítői ragaszkodnak hozzá, hogy nyilvántartásuk távolról sem a bosszúállás eszköze. Azt mondják, a site azt próbálja szolgálni, hogy a hűtlenkedésre hajlamosakat elrettentse a félrelépéstől, de több helyen arra is utalnak, hogy szerintük a nyilvántartásba vétel a kommunikációt is segíti. Az oldal egyrészt azoknak szól, akik gyanítják, hogy partnerük hűtlen hozzájuk, és kis (bal)szerencsével a nyilvántartásban találhatnak is bizonyítékot az igazságra, ha valaki más véletlenül lefülelte és feltöltötte az illetőt.

Másrészt azoknak, akik rájöttek, hogy ismerősüket megcsalják és nem tudják máshogy az illető tudomására hozni, hogy mi a helyzet. Harmadrészt azokra is számítanak, akik utólag tudták meg, hogy ami nekik ártatlan kaland volt, azzal a másik fél házastársát csalta meg. Szerintük az egész kezdeményezés a számonkérhetőséget van hivatott szolgálni, hogy mindenki vállalja tettei következményeit, és a Tiger Woods-féle történet ne ismétlődhessen meg. Ha lenne ilyen nyilvántartás magyarul is, ön kit tenne bele, illetve kire keresne rá?