A magyar férfiak többsége alapvetően jól érzi magát a bőrében, bár vannak olyan szituációk, amelyeket legszívesebben elkerülnének - ez derül ki egy friss felmérésből. Ilyen helyzet például az, ha nyilvános helyen kell táncolniuk, tömeg előtt megszólalniuk, vagy ha a gyerek a nyílt utcán veri ki a hisztit.

A magyar férfiak többsége elfogadja magát olyannak, amilyen - derül ki a felmérésből, amelyben 35 és 50 év közötti férfiakat kérdeztek meg. 
Vannak azonban olyan szituációk is, amelyektől a hideg rázza őket. A legkevésbé kedvelt helyzet a megkérdezettek szerint egy munkatárs elbocsátása, ezt a válaszadók 96 százaléka találta kényelmetlennek.

Szorosan másodikként követi ezt a szituációt az, amikor a gyermekük hisztizni kezd az utcán, ettől a férfiak 85 százaléka retteg. Többségük nem szívesen mond beszédet tömeg előtt, és a válaszadók fele elutasítja még csak a gondolatát is annak, hogy nyilvános helyen táncoljon. Kevés olyan szituáció van, amelyet a megkérdezettek egyértelműen elutasítottak. Ilyen volt viszont a fogorvos, illetve a kopaszodás is nagymértékben csökkenti komfortérzetüket.

A testmozgás és a higiénia területén a megkérdezettek alapvetően jól érzik magukat a kialakult helyzetekben. A válaszadók 88 százalékának nem okoz gondot, hogy közös fürdőszobát használjon partnerével, és 78 százalékuk simán vásárol tampont párjának. A férfiak 72 százaléka kényelmesen érzi magát fürdőnadrágra vetkőzve, és 68 százalékuk szívesen jár konditerembe. (FH)