Meglepő fordulattal végződött annak az amerikai leszbikus lánynak a története, aki barátnőjét szerette volna magával vinni a szalagavató-szerű "prom" bálba. Amikor legutóbb tudósítottunk az ügyről, a dolog még ott tartott, hogy Constance McMillen a média kedvence lett, de osztálytársai egyre ellenségesebben viselkedtek vele, tekintettel arra, hogy szalagavatójukat azért fújta le az iskola vezetősége, mert a renitens diák nem volt hajlandó egy fiú oldalán megjelenni a bálon. Az Advocate című melegjogi magazin a héten arról számolt be, hogy amint az várható volt, a múlt hétvégén mégis megtartották a tanárok által betiltott promot.

A különbség mindössze annyi volt, hogy a bálra nem az iskola hivatalos eseményeként került sor, hanem szülői szervezés eredményeként jött létre. McMillen egy osztálytársától kapta meg a helyszín és az időpont adatait, de idő közben némileg változott a felállás. A diáklány barátnőjének szülei ugyanis úgy vélték, jobb, ha nem engedik el gyermeküket egy leszbikus pár egyik feleként a bálba, így McMillen kénytelen volt az utolsó pillanatban új partnert keresni. Talált is magának egyet - szintén lányt - akivel végül megérkeztek a pótszalagavató helyszínére.

Itt felügyelőként jelen volt az iskola igazgatója és néhány további tanárja, valamint McMillenéken kívül még összesen 5 tanuló, többnyire tanulási zavarokkal küszködő diákok, akik szintén az iskola legnépszerűtlenebbjei közé tartoznak. Mint kiderült, közben volt egy igazi pótszalagavató is, amin az összes többi diák részt vett, de McMillen és a másik öt tanuló elől ennek helyszínét - és egyáltalán létét - eltitkolták. "Nagyon rosszul esett" - nyilatkozta a leszbikus lány, aki szerint mindössze annyi jó jött ki a dologból, hogy a másik öt tanulónak legalább most az egyszer nem kell amiatt aggódnia, hogy a többiek kinevetik.