Amíg a tél a kettesben bezárkózásnak kedvez, addig a tavasz és - ha egyszer végre elérkezik - a nyár a szabadban való romantikázás ideje. Nincs is annál szebb, mint ha az ember elmegy valami romantikus helyre, és a szabad ég alatt élvezi a jó időt és főleg az együttlétet szerelmével. A dologgal csak egy probléma szokott lenni: a romantikázás valahogy őrületesen tudja irritálni a többieket. A mai posztban arra szeretnénk kérni olvasóinkat, mondják meg, mi az, amit a legtöbb helyzetben egy nyilvános helyen megengedhetőnek tartanak egy szerelmespárnak. Természetesen a fizikai érzelemkinyilvánítás módozataira gondolunk, amik közül a legegyszerűbb egy-egy kósza simogatás vagy egyszerű érintés.

Sokan beszélgetés közben ösztönösen is megérintik a karját-lábát annak, akivel éppen diskurálnak, így nem valószínű, hogy bárkinek is kifogása lehet az ellen, ha egy szerelmespár egyik tagja néha megsimogatja a másikat. Ugyanígy a többséget feltehetőleg nem zavarják a kézenfogva sétáló párok, illetve egy-egy puszi még mindenképpen belefér, feltéve persze, hogy különböző nemű párról van szó. Ahol feltehetőleg a leginkább megoszlanak majd a vélemények, az egyrészt a tapizás-ölelgetés kérdése. Sokan rosszalló pillantásokkal szemlélnek egy párt, ha nem kézenfogva sétálnak, hanem pl. kezüket egymás farzsebébe mélyesztve. És még akár egy buliban is idegesítő lehet, ha egy fiú és egy lány túlságosan egymásra tapad, folyamatosan egymás nyakán lógnak, esetleg egymás ölében ülnek.

Mi a maximum, ami egy nyilvános helyen még általában belefér?

A látványos-hangos smárolás pedig a többségnél kiveri a biztosítékot, még akkor is, ha a legritkább esetben szólnak rá mondjuk a villamoson a levegővétel nélkül percekig csókolózó párokra. Akármennyire is idegesítő tud lenni az ilyesmi, senki sem szokott szólni miatta, valószínűleg azért, mert aki szóvá teszi az ilyesmit, azt feltehetőleg leprűdezi majd a párocska. Ön szerint mi a maximum, ami egy átlagos nyilvános helyen (utcán, szabadban, tömegközlekedésen) még belefér? Ön szokott szólni, ha valaki áthágja ezeket az íratlan szabályokat?