A legnagyobb amerikai társkereső oldal, a Match.com felmérést végeztetett az USA lakosságára nézve, természetesen abból a célból, hogy saját szolgáltatásának népszerűségét és hatékonyságát demonstrálja. Az ennek nyomán kiadott sajtóközlemény legfontosabb adata az, hogy az elmúlt három évben házasságot kötött emberek 17%-a internetes társkeresőn jött össze partnerével. Ez nagyjából azt jelenti, hogy minden hatodik házasság alapjait a virtuális térben teszi le a leendő férj és feleség.

Arra a kérdésre, hogy ki hol ismerkedett meg partnerével, a 7000 megkérdezett házastárs közül a legtöbben azt válaszolták, hogy az irodában vagy az iskolában. Azaz a házasságok kb. harmada, vagyis 36%-a munkahelyi kapcsolatnak indul. A második legjobb ismerkedési mód az, ha egy barát vagy közös ismerős boronálja össze a későbbi szerelmeseket, a párok kb. negyede ezen az úton talál egymásra. Az internetes társkeresés a harmadik a maga 17%-ával, ezután következnek a bárok, klubok, és a társasági élet eseményei (11%), majd a sereghajtó a templom vagy egyéb vallásos közösség, 4%-kal.

Az egyedülállókat és a frissen kapcsolatba lépett szerelmeseket sem hagyták ki a felmérésből, tőlük azt kérdezték meg, jártak-e olyasvalakivel, akit egy internetes társkeresőn keresztül ismertek meg. Az egyedülállók 21%-a, a friss szerelmesek 26%-a válaszolt igennel. Az utóbbi csoport tagjainak 20%-a azt válaszolta, hogy jelenleg éppen ebbe a neten megismert emberbe szerelmes.