Mai történetünk helyszíne az Oroszországban, azon belül Baskírföldön található Ufa városa. Itt esett meg, hogy a 26 éves Andrej Ivanov menyasszonya az esküvő előtt két nappal szörnyethalt egy autóbalesetben. A vőlegény nem tudta túltenni magát a veszteségen, és elhatározta, hogy öngyilkos lesz. Kiválasztotta a város egyik hídját, és odament, hogy 30 méter magasból a jeges vízbe vesse magát, ám a helyszínen egy fiatal lányt talált, aki éppen mászott át a korláton, szintén nyilván öngyilkos szándékkal.

Mint kiderült, a 21 éves hölgy bizonyos Maria Petrova volt, akit szülei azért dobtak ki otthonról, mert lányuknak becsúszott egy nemkívánt terhesség. A véletlen találkozás kifejezetten szerencsésnek bizonyult mindkettejük számára, hiszen Ivanov azonnal Petrova segítségére sietett, és szinte első pillantásra szerelmesek lettek egymásba.

Az érzelmek olyan hevesen tombolnak azóta is, hogy Ivanov lelkes nyilatkozatokban mesélte el a részleteket a sajtónak. Azt mondta, amikor meglátta Petrovát, rögtön nagyot dobbant a szíve. "Bár az én szívem is össze volt törve, nem hagyhattam, hogy megcsinálja. Kiabáltam neki, hogy hagyja abba, és odaszaladtam. Zokogva a karjaimba zuhant és én is sírni kezdtem." Saját verziójuk szerint ezek után átbeszélgették az éjszakát, és Petrova azóta is mint lovagjáról és megmentőjéről beszél Ivanovról. A bizarr körülmények között összeismerkedett pár már az esküvőt tervezi.