A Craigslisten valaki közzétett egy tizes listát a társkereső hirdetésekben folyton előbukkanó, legelhasználtabb fordulatokról. A vicces, de közben igen tanulságos összeállítás futótűzként terjed a neten, ezért mi sem hagyjuk ki. Nem szabad persze elfelejteni, hogy mi magyarok teljesen máshogy beszélünk magunkról egy ilyen hirdetésben, mint az amerikaiak, ezért a lista néhány eleme nekünk talán nem tűnik akkora telitalálatnak - de azért nagyjából mindnek megvan itthon is a maga megfelelője.

10. "Teljes életet élő" - Ezzel sok egyéb mellett az is a probléma, hogy ha az illető társ nélkül is teljes életet él, akkor minek hirdet.

9. "Életvidám" - Vajon van értelme erre a szóra pazarolni a karaktereket? A depressziósok nyilván nem állnak neki társat keresni, vagy ha igen, akkor ők is beírják, hogy mennyire vidámak, hátha akkor válaszol nekik valaki.

8. "X éves, de fiatalosnak mondott" - Ezzel is mindenki nyilván valami pozitívumot szeretne mondani magáról, de ehelyett inkább egy negatívumot árul el. Sőt, ha úgy vesszük, kettőt. Aki évei száma után azonnal fontosnak tartja megjegyezni, hogy a többiek azért fiatalosnak tartják, az ebből következően szégyelli a korát. Ennek a mondatnak az igazi üzenete: "tudom, hogy öreg vagyok, és ezt egy kicsit szégyellem".

7. "Két lábbal a földön járó" - Ennek a bevezetése az szokott lenni, hogy "romantikus, ugyanakkor...". Vagy ez, vagy az. De ha már társkeresésről van szó, talán érdemes inkább a romantikát kidomborítani.

6. "Ha kell, 10 perc alatt átöltözöm farmerből koktélruhába" - Na ez az, amivel magyar hirdetésben nem lehet túl gyakran találkozni. Az üzenet itt mindenesetre nyilván az akar lenni, hogy az illető tud laza és elegánsan nőies is lenni, mikor melyikre van szükség.

5. "Inteligens" - A helyesírásra nagyon kell figyelni egy társkereső hirdetésben. Az intelligens szó helyes írására meg különösen.

4. "Tipikus nyilasként nagyon kiegyensúlyozott vagyok..." - Persze a nyilas helyére bármelyik horoszkópot be lehet helyettesíteni, de talán a nyilas hangzik a legviccesebben. Vagy esetleg a szűzzel még nevetségesebben hangzik? Mindegy, a lényeg, hogy az asztrológia nagyon sok mindenkit elriaszthat. Persze az is lehet, hogy valaki direkt el is szeretné riasztani azokat, akiket az asztrológia elriaszt.

3. "Nincs fotóm, de majd élőben!" - A kép nélküli internetes társkeresésről rengeteg mindent elmondtunk itt. A lényeg azoknak, akik nem szeretnék a posztot megint végigolvasni: jobb vele.

2. "Lelki társát kereső" - Nem tanácsos egy internetes társkeresésnek azzal a hozzáállással nekimenni, hogy az ember mindenáron rögtön Az Igazit, a Nagy Őt szeretné megtalálni, és aki válaszol a hirdetésre, azt azonnal az Ideális Nőhöz/Férfihoz fogják hasonlítani. Még akkor sem, ha persze végső soron mindenki lelki társát keresi.

1. "Természetesen ebből még fogyni fogok" - Erre is érvényes, amit a kornál már említettünk. Ha szégyelljük a súlyunkat, inkább ne hozzuk szóba egyáltalán. Bár nem valószínű, hogy ezt itthon tömegek tennék, legalábbis nem ebben a bugyuta formában.

Ön is nyilván átfutott már jónéhány társkereső hirdetést. Vannak tipikus fordulatok, amik kifejezetten idegesítik? Tegyünk hozzá néhány velejéig magyar példát is ehhez a listához!