A hét egyik legmegdöbbentőbb híre volt, hogy Al Gore és felesége válnak. Bár a politikusok magánéletét a többi celebéhez képest általában valamiért kevésbé találjuk lenyűgözőnek, az ő esetük azért mégis kirívó, mert a válásra 40 év házasság után kerül sor. Mint tudjuk, a kapcsolatok hetedik éve a legveszélyesebb válás-szempontból, de vajon mi vihet arra valakit, hogy ennél sokkal több idő elteltével dobja be a törölközőt? Megpróbálunk néhány választ adni, méghozzá úgy, hogy mutatunk még néhány celebházasságot, amely legalább két évtizedet ért meg.

Gore-ék rekordjához a legközelebb a multimilliárdos médiamágnás, a fenti fotón látható Rupert Murdoch és második felesége, Anna Torv állnak, akik 32 év után váltak el. Ezt a hosszt az alábbi képen látható Robyn és Mel Gibson frigye is majdnem megérte. Bár a váláskor ezt még csak sejteni lehetett, az ő 28 évüknek az vetett véget, hogy a színész becsajozott.

A legendának számító Neil Diamond popénekes hosszú karrierje annyira hosszú, hogy egy 26 évig tartó házasság is belefért. Majdnem ugyanennyit volt együtt első feleségével Michael Douglas is. Catherine Zeta-Jones elődjét lánykori nevén Diandra Lukernek hívták, aki egy fiúgyermeket szült 1978-ban. Michael és Diandra 23 év után, 2000-ben vált el, és a színész még abban az évben újraházasodott.

Huszonegy évet ért meg Mick Jagger és Jerry Hall kapcsolata. A Rolling Stones frontembere és a sikeres modell már rég jártak, mire Jagger 1978-ban végre elvált korábbi feleségétől, Biancától. Az új kapcsolatból két gyermek is született, és 1990-ben a szülők végre összeházasodtak, aztán 1997-ig még egy kislány és még egy kisfiú érkezett a családba. Ezek után a kapcsolat megindult a lejtőn és az életközösségnek hivatalosan az vetett véget 1999-ben, hogy az Indonéziában 9 évvel korábban kötött házasságot érvénytelennek nyilvánították. Érdekes módon a Rollings Stones egy másik tagjának is válással végződött egy 23 évig tartó házassága, Ron Wood sztorijára biztosan sok olvasónk emlékszik.

És végül Gore-ékhoz hasonlóan szintén nemrég döbbentette meg a közvéleményt Tim Robbins és Susan Sarandon kettőse a szakítás hírével. Ők ugyan hivatalosan sosem házasodtak össze, de mégis már 21 éve éltek együtt, két gyermekük született. Az okokról részleteket nem közöltek, de a szakértők szerint az ilyen hosszúságú kapcsolatok tönkremenésében gyakran az is közrejátszik, hogy amikor a gyermekek felnőnek és önállósodnak, már nem tartják úgy együtt a szülőket, mint korábban. Hogy Robbinséknél is ez volt-e a helyzet, nem tudhatjuk.