Rengeteg humoros és kevésbé humoros dolog közbejöhet egy esküvőn, aminek kapcsán aztán vagy meghiúsul az egész házasságkötés, vagy csak botrányba fullad. Nyilván a kevésbé vicces esetek közé tartozik az is, ha egyszer csak civil ruhás rendőrök állítják le a ceremóniát és jegygyűrű helyett bilincset kap a menyasszony és a vőlegény, majd lagzi helyett előzetesbe viszik el őket.

Márpedig ez történt az egyébként jó humorú angoloknál, akik azonban egyre kevésbé tudnak nevetni azon, hogy sok illegális bevándorló úgy próbál állampolgárságot szerezni, hogy házasságot köt valakivel, aki jogszerűen tartózkodik az Egyesült Királyságban. Oxfordshire egyik anyakönyvvezetőjének például szemet szúrt a képeken látható ifjú pár, ahol a férj egy 30 éves indiai férfi lett volna, aki engedély nélkül próbált letelepedni Nagy-Britanniában.

Az őt segítő menyasszony egy 19 éves lengyel hölgy volt, aki ugyebár uniós állampolgársága révén legálissá tehette volna a férfi brit életét. Erre azonban nem került sor, mert a gyanús párral kapcsolatban az anyakönyvvezető értesítette a rendőrséget, akik még az igen kimondása előtt elvitték az ifjú párt, két tanúval együtt. Utóbbiakat az illegális bevándorlás elősegítésével gyanúsítják. Rendszeres olvasóink emlékezhetnek, hogy mindez Svájcban már nem fordulhat elő, mert ott egyszerűen betiltották az állampolgársággal rendelkezők és nem rendelkezők közötti házasságot.