Rengeteg szórakozóhely operál azzal a trükkel, hogy kizárólag a hölgyek részére olcsóbban kínálja szolgáltatásait, hiszen így több egyedülálló nőt vonz majd az egység. Az egyedülálló nők pedig az egyedülálló férfiakat vonzzák, és ez utóbbiak igen könnyen költenek, ha csajozásról van szó. Tehát a nőknek adott engedményt bőven finanszírozni lehet az ismerkedni (igen, a szó bibliai jelentésére - is - gondolunk) vágyó legények által alkoholba fektetett összegből.

Itthon az ilyen akciók a leggyakrabban úgy szoktak megvalósulni, hogy az adott vendéglátóipari egységnél hölgyeknek ingyenes a belépés, és csak a férfiaknak kell beugrót fizetni. Amerikában ezzel szemben az a szokás - vagy legalábbis eddig az volt -, hogy egy bizonyos happy hours időszakban, a nap néhány órájában adták az italokat olcsóbban a nőknek. Nagy visszhangot keltett azonban a napokban az Egyesült Államokban Minnesota állam emberi jogokkal foglalkozó osztálya, ők ugyanis vizsgálatot indítottak az ügyben, és azt találták, hogy ez a gyakorlat diszkriminálja a férfiakat.

A szerv közleménye szerint "a nemektől függő árazás az állam emberi jogi törvényeibe ütközik", amelyek természetesen előírják a nemek közötti diszkrimináció teljes tilalmát, illetve az egyenlő bánásmód kötelezettségét. A törvény ugyan már régóta hatályban van, és 16 éve egyszer már szóba is került ez az ügy, de a hatóságok eddig még soha nem léptek fel az esetlegesen jogsértő bárok ellen. Most azonban az állam öt vendéglátóipari egységét vonták vizsgálat alá, amelyekkel szemben felmerült, hogy "megtagadják a férfiaktól, hogy az üzlet szolgáltatásait teljes mértékben és egyenlő módon élvezzék". Ön betiltaná a "hölgyeknek féláron" italakciókat?