A Wake Forest University kutatásai nyomán terjedelmes összállítást közölt az ABC arról, hogyan viselik a kapcsolati problémákat a nők, és ami még érdekesebb, hogyan viselik a szerelmi bajokat a férfiak. Természetesen azt várnánk, hogy mivel a férfiak az erősebb nem, őket viseli meg kevésbé egy-egy párkapcsolati konfliktus. Persze a kutatás végeredménye nem ez lett, hiszen akkor nem lenne szenzáció, mindenesetre az igaz, hogy a szakítás a nőket viseli meg jobban. Egy-egy nehezebb, de szakítással nem járó időszakot azonban a kapcsolatban élők közül a férfiak viselnek rosszabbul a kutatás szerint.

Ennek oka abban keresendő, hogy a nőknek mindig rendelkezésre áll néhány barátnő, akivel jól ki tudják magukat panaszkodni, így a szerelmi bajok által keltett stressz csökken. Ezzel szemben a férfiak úgy érzik, hogy gyengének mutatják magukat, ha rinyálnak, így aztán vagy nem rinyálnak, vagy igen, és utána azért érzik magukat rosszul, mert férfihoz nem méltó módon rinyáltak, tehát a stressz ez utóbbi esetben sem oldódik. Így aztán a férfiak számára a kapcsolati gondok által okozott diszharmónia kezelésének legkézenfekvőbb eszköze az alkohol, rosszabb esetben a droghasználat.

Míg a nők ideig-óráig családjuktól és barátnőiktől megkapják a szeretetet, ami kapcsolatukból átmenetileg hiányzik, a férfiak számára nincs ilyen háttér, ezért sokkal érzékenyebben érinti őket egy kapcsolati konfliktus. Ebből következik azonban a dolog egyetlen pozitív oldala: ha egy kapcsolat jól és harmonikusan működik, abból pedig szintén a férfiak profitálnak többet. Számukra ugyanis többet segít a biztos kapcsolati és érzelmi háttér, hiszen ez olyasmi, amit máshonnan nem nagyon tudnak - vagy legalábbis szoktak - megkapni.