Bréking: Amerikában még mindig van, aki azt hiszi, hogy a neten társat keresni biztonságos. Abból lehet erre következtetni, hogy sokan most fel vannak háborodva, miután az derült ki, hogy az egyik legnagyobb amerikai társkeresőn, a Match.com-on egy többszörös gyilkos keresett társat nemrégiben. Az eset kapcsán több felháborodott cikk jelent meg arról (lásd pl. itt vagy itt), hogy a randizós oldalak miért nem szűrik a jelentkezőket - legalább a nevekre rákereshetnének a bűnügyi nyilvántartásban.

Ennek a mostani esetnek a főszereplője bizonyos Abraham Fortune, korábbi nevén Michael Paprskar. 1970-ben például még így hívták, amikor háromrendbeli emberölésért elítélték. Áldozatai között volt egy 4 éves gyerek is, ami miatt először halálra ítélték, de a nyomozási eljárás hibája miatt a későbbi Fortune végül csak börtönbe került, ahonnan kevesebb mint 14 év után kiengedték. A 68 éves férfi most annak ellenére keres társat, hogy újabb erőszakos cselekményért folyik ellene eljárás, ami miatt 25-től 99 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat. Nyilván ki szeretné még élvezni a hátralevő időt.

Ezen eljárás kapcsán derült ki, hogy Fortune közben interneten keresett társat, ami annak ellenére felháborodást váltott ki, hogy a férfi erőszakos cselekményei nem nők ellen irányultak. Az amerikai közvélemény szemében nemcsak Fortune hibás, hogy a társkeresőn nem tette közzé, hogy emberölésért priusza van, hanem a társkereső is felelős, hogy regisztrált felhasználója múltjának nem nézett utána. Egy True.com nevű társkereső például be is perelte egy korábbi júzerét, akiről kiderült, hogy elmulasztotta közzétenni magáról, hogy büntetett előéletű. Fortune esete azért különösen felháborító (értsd: vicces), mert a férfi nemcsak a gyilkosságokat hallgatta el a társkeresőn, hogy jobb benyomást tegyen, hanem korából is letagadott négy évet.