Végre valahol előnyt jelent a túlsúly. Mára a Slim Fast fogyókúrás szer sajtóközleményéből van szerencsénk idézni egy vicces adatot. Ők súlytémában kérdezgették az eljegyzés és a házasságkötés között álló, illetve már házas brit nőket, és a kérdéssorban az a téma is felmerült, hogy a közelgő esküvőn milyen nyoszolyólányt szeretnének maguknak a hölgyek. Minden harmadik nő válasza az volt, hogy túlsúlyosat, mert nála kövérebbek társaságában ő maga soványabbnak néz ki. Ravasz.

A menyasszonyok körében egyébként központi kérdés a testsúly (hol nem az, kérdezhetnénk). 40%-uk azt mondta, rosszul érezik magukat a násznép vékonyabb tagjainak láttán. Ehhez képest 50%-uk diétázik az esküvő előtt, hogy jól mutasson majd a nagy napon, tehát ezek szerint 10%-nak sikerül is megfelelően formába jönnie a lakodalomra.

A kerekebb koszorúslányok divatjának köszönheti talán sikerét a fenti képen látható Kim Krislik is, igaz, amikor a fotó készült, a három koszorúslány közül még ő volt a legvékonyabb (balról a második, a menyasszonytól balra). Az amerikai hölgy nevéhez az a rekord fűződik, hogy ő volt a világon a legtöbbször koszorúslány. A csúcsot 2001-ben állította fel 33. esküvőjével.